Administrație locală, Fonduri Europene

Primăria Ion Corvin înființează piste de biciclete la nivelul comunei. Rețeaua va avea 3 kilometri

Primăria Ion Corvin implementează proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport verde – Piste de biciclete în localitățile Ion Corvin și Viile, comuna Ion Corvin”. Investiție ce se realizează cu fonduri europene obținute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10 — Fondul local”, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10, Componenta 10 — Fondul local, I1.4. Mobilitatea urbană verde – asigurarea de piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare la nivel local/metropolitan.

„Pentru implementarea proiectului privind înființarea pistelor de biciclete în localitățile Ion Corvin și Viile a fost nevoie să adoptăm o hotărâre de Consiliu Local prin care am aprobat: documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, indicatorii tehnico-economici și devizul general actualizat pentru obiectivul de investiții”,  a declarat primarul Tudorița Floros.

Investiția presupune înființarea unei rețele de aproximativ 3 kilometri, respectiv: 1,4 kilometri de piste dedicate circulaţiei bicicletelor în localitatea Ion Corvin și 1,6 kilometri de piste dedicate circulaţiei bicicletelor în localitatea Viile.

Obiectivul general al proiectului îl  reprezintă creșterea mobilității în localitatile Ion Corvin și Viile din comuna Ion Corvin, județul Constanța și dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon.

Amintim că Primăria Ion Corvin a primit finanțare nerambursabilă în valoare de  1.722.945,00 lei și 327.359,55 valoare TVA ce va fi decontată din bugetul de stat, iar 292.900,65 lei cu TVA reprezintă valoarea ajutorului de minimis. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT comuna Ion Corvin.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni în perioada 15.12.2022 și 15.12.2025.

Proiectul este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României,Componenta C10-Fondul Local, I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete la nivel local/metropolitan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*