Administrație locală, Fonduri Europene

Pași importanți pentru reabilitarea terenului sport și agrement de mici dimensiuni din Negru Vodă

Primăria Negru Vodă a organizat licitația pentru desemnarea societății care va executa lucrările pentru obiectivul de investiție: „Reabilitare teren sport și agrement de mici dimensiuni”. Investiția este una dintre componentele proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”.

„Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă” se realizează cu fonduri europene, valoarea contractului de finanțare este de  peste 21 de milioane lei. Proiectul are două componente: construirea unui centru multifuncțional de tineret în Negru Vodă pe Șoseaua Mangaliei nr. 35 și reabilitarea terenului de sport și agrement de mici dimensiuni situat pe str. Zorelelor, nr. 22 B. În luna ianuarie au fost demarate lucrările pentru prima componentă. În ultima perioadă ne-am ocupat de cea de-a doua. Până pe 26 octombrie, societățile interesate au putut depune ofertele pentru reabilitarea terenului de sport,  urmează ca acestea să fie analizate și să desemnăm câștigătorul”, a declarat primarul Petre Urziceanu.

Obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei publice sunt:

  • Înlocuirea covorului sintetic de fotbal existent care prezintă uzură excesivă cu covor sintetic multisport (fotbal, baschet, volei, handbal) împreună cu accesoriile necesare (porți, coșuri, fileuri, etc.);
  • Asigurarea unor terenuri de sport multifuncționale, care pot fi folosite pe toată perioada anului prin: realizarea unui teren de tenis prin aplicarea unui covor sintetic împreună cu accesoriile acestuia; realizarea unei zone de fitness în aer liber inclusiv pentru persoane cu dizabilități; achiziționarea unui patinoar demontabil sintetic cu o suprafață de 600 mp (20×30) ce va cuprinde suprafata de alunecare din plăci modulare, mantinelă, accesorii montaj, patine si masina curatat, container pentru depozitare echipamente;
  • Achiziționarea unui cort demontabil cu structură de aluminiu pentru protejarea și folosirea patioarului pe toată perioada sezonului rece;
  • Reabilitarea împrejmuirii terenurilor de sport, reabilitarea iluminatului nocturn, realizarea închiderii terenurilor prin acoperirea cu plasă pe toată suprafața.

„Prin proiect se propune creșterea tipului de sporturi posibile a se efectua pe amplasament, astfel încât să se poată asigura posibilitatea folosirii investiției pe toată durata anului, inclusiv iarna prin folosirea patinoarului. Folosirea cortului demontabil, pe perioada iernii este utilă doar atunci când nu este zăpadă, iar în anotimpurile calde va fi folosit pentru a asigura împotriva ploilor pentru orice fel de eveniment”, a mai precizat primarul Petre Urziceanu.

Conform caietului de sarcini societatea care va executa lucrările trebuie să realizeze și proiectul tehnic dar și să asigure asistență tehnică în perioada de execuție a lucrărilor. Termenul de realizare a proiectului tehnic este de 15 de zile iar cel de execuție a lucrărilor de 45 de zile.

Conform bugetului proiectului valoarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică se ridică la suma de 60.000 de lei fără TVA, iar cea pentru execuția lucrărilor este de 2.057.156,29 lei fără TVA.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”, cod SMIS 126275, este finanțat prin: Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13: Sprijinirea regenererării orașelor mici și mijlocii, prioritatea de investiții 9B: Promovarea incluziunii sociale, combatrea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, obiectiv specific: Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*