Administrație locală, Fonduri Europene

Lucrările la Centrul After School din Pantelimon se apropie de final

În curând copiii din comuna Pantelimon vor beneficia de un spațiu adecvat, unde după orele de curs, își vor face lecțiile și se vor juca sub atenta supraveghere a unor persoane calificate. Serviciile centrului vor fi oferite copiilor din clasele 0-IV, copii ce provin din familii cu situație materială precară și ai căror părinți nu se pot ocupa de educația acestora după orele de curs.

Deși implementarea proiectului s-a întins pe mai mulți ani, centrul after-school este aproape finalizat. Comuna Pantelimon va avea un After School amenajat pe structura unei foste clădiri a CAP – Cooperativa Agricolă de Producție. Valoarea investiției este de 1.434.733 de lei, asigurată de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), submăsura 7.2.

Lucrările au presupus modernizarea construcției, consolidarea structurii acesteia și aducerea la standardele în vigoare prin intervenții locale, dar și recompartimentarea clădirii construită în regim parter, pe o suprafață de 241 metri pătrați. Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală tehnică. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului și de un parc.

„Un obiectiv al comunei nostre începe să prindă contur! Înființarea unui centru After School. Imobilul în care se va implementa proiectul – școală după școală – a fost construit în anii 1964-1965 și a funcționat ca sediu de birouri pentru CAP (Cooperativa Agricolă de Producție) până în anul 1991când CAP-urile au fost desființate. Ulterior clădirea a fost predată Primăriei Pantelimon și între anii 2006- 2007, după o renovare sumară, a funcționat ca sediu de Primărie. După anul 2007, imobilul nu a mai fost folosit, degradându-se. În anul 2015 s-a hotărât renovarea imobilului, considerat un simbol al localității. S-a găsit sursa de finanatare — PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală, etapa 2014-2020). S-a întocmit DALI, avizele și alte documete solicitate, care au fost înaintate către AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) pentru a fi aprobată finanțarea proiectului. În anul 2017 s-a semnat contractul de finanțare între Comuna Pantelimon și AFIR. Între timp au fost demarate procedurile de întocmire și aprobare a proiectului tehnic și a altor documente solicitate de AFIR. În anul 2019 a fost demarată prima licitație pentru găsirea unei firme care să execute proiectul. Din păcate, atunci nu s-a prezentat nici o firmă. A fost actualizat devizul general și în luna martie 2020 a fost reluată procedura de licitație. Au fost depuse 4 oferte, iar după mai multe ședințe de lucru ale comisiei de evaluare a ofertelor din punct de vedere tehnic și financiar, în luna august 2020, S.C. Trivium Pontes S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului de execuție a lucrărilor. În luna septembrie 2020 a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a imobilului între Primăria Pantelimon și S.C. Trivium Pontes S.R.L. Acum, la sfârșitul anului 2023 lucrările se apropie de final. Am spus-o mereu: totul se face cu răbdare, consecvență, încredere și implicare! Încet dar sigur și temeinic centrul comunei începe să arate așa cum ne dorim cu toții: curat, frumos, util și modern”, a declarat primarul Costel Armășescu.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*