Administrație locală, Fonduri Europene, Investiții

Înființare centru de colectare prin aport voluntar în Valu lui Traian

Primăria Valu lui Traian vine în sprijinul cetățenilor prin impementarea unui proiect privind colectarea deșeurilor. Investiția se va realiza cu fonduri europene obținute prin Planul Național de Redresare și Rezilență, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

„Am semnat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor contractul de finanțare pentru implementarea proiectului – Înființare centru de colectare prin aport voluntar în comuna Valu lui Traian, județul Constanța. Centrul de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări. Valoarea investiției se ridică la suma de 3.830.913,04 lei cu TVA” a declarat primarul Florin Mitroi.

Prin implementarea proiectului se urmărește înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în comuna Valu lui Traian, pentru dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată și pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor. La momentul actual, comuna Valu lui Traian oferă o atenție sporită acestui capitol, colectând selectiv pe 3 fracții, menajerul săptămânal, iar verdele și reciclabilul la 2 săptămâni, door-to-door.

Obiectivul general al acestei subinvestiții este accelerarea procesului de extindere și de modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România. Accentul este pus pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare, în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

Fondurile au fost obținute prin Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, Investiția I.1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/commune, Sub-investiția I1.A. Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*