Administrație locală, Fonduri Europene

Grădinița nr. 2 din Oltina va fi consolidată și reabilitată termic

Primăria Oltina a obținut fonduri europene pentru proiectul privind reabilitarea Grădiniței nr. 2 din Oltina, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea B1 – Renovare integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice.

„Am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Grădiniței nr. 2 din Oltina. Prin realizarea acestei investiții cei 50 de preșcolari vor beneficia de un spațiu modern pentru dsfășurarea activităților educaționale în cele mai bune condiții. Lucrăm la documentația necesară pentru desemnarea societății care va executa lucrările”, a declarat pentru publicația noastră primarul Ștefania Cealera.

Grădinița are o suprafață de 538 metri pătrați, clădirea dispune de două săli de clasă unde își desfășoară activitatea 50 de copii, o cancelarie, o sală de festivități, grupuri sanitare interioare.

Proiectul „Consolidare și reabilitare termică moderată Grădinița nr. 2 Oltina” are o valoare de 2.951.501,27 lei și presupune consolidarea și reabilitarea termică moderată a imobilului. Consolidarea se va realiza prin lucrări precum: subzidiri cu beton armat la nivelul fundațiilor, intervenții asupra zidăriei și schimbarea acoperișului. Reabilitarea termică presupune anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei, izolarea pardoselii, se va monta o pompă de căldură aer-apă pentru încălzirea spațiilor, se va monta o instalație termică pe bază de ventilo-convectoare și radiatoare din oțel, iluminatul general se va reface și va fi bazat pe lămpi cu led, se vor monta și panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică.

Prin implementarea proiectului se urmărește reducerea consumului de energie primară la 58,3% și reducerea emisiilor de gaze cu 100%.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*