Administrație locală, Fonduri Europene

Autoritățile locale implementează proiectul “Digitalizarea serviciilor comunei Mircea Vodă”

Autoritățile locale din comună au făcut pași importanți pentru implementarea proiectului „Digitalizarea serviciilor comunei Mircea Vodă”. După semnarea contractului de finanțare, în luna februarie, a fost atribuit contractual pentru realizarea studiului de fezabilitate.

„Am atribuit contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, documentul fiind în lucru. După această etapă vom putea demara implementarea proiectului, care are o durată de 18 de luni. Fondurile europene, obținute prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, vor fi folosite pentru achiziționarea și montarea a 2 stații de încărcare pentru mașini electrice; extinderea sistemului de supraveghere video stradală; înființarea unor puncte de internet wireless gratuit în zona locurilor de joacă, în centru și în anumite zone sau locuri populate de la nivelul comunei dar și pentru digitalizarea primăriei prin dotarea cu calculatoare performante și soft-uri dedicate pentru accesul cât mai facil la informatii și plăți online” a declarat primarul George Ionașcu.

Administrația locală a solicitat fondurile pentru proiectul „Digitalizarea serviciilor comunei Mircea Vodă” prin Reforma I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) din cadrul Componentei 10 – Fondul local.

Investiția are ca scop simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului instituției, creșterea calității vieții prin instalarea unor camere de supraveghere video.

Proiectul vizează eficientizarea și digitalizarea interacțiunii cu publicul și cu mediul de afaceri (înființare web interactiv, plata online a impozitelor locale și a amenzilor, platformă pentru atragerea investitorilor, birou unic virtual pentru depunerea documentelor online și solicitarea informațiilor, programarea audiențelor online etc), informatizarea fluxurilor de lucru în mediul organizațional, dotarea instituției cu echipamente hardware, achiziție sistem de supraveghere video.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*