Administrație locală, Fonduri Europene, Investiții

Aproximativ 2 milioane de euro vor fi investiți în orașul Negru Vodă

Primăria Negru Vodă a depus, în decursul anului trecut, cinci cereri de finanțare pentru atragerea fondurilor europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C 10 – Condul Local și Componenta C 3 – Managementul Deșeurilor.

„Încă din toamna anului trecut au început să apară roadele muncii noastre Până la această dată am semnat toate contractele de finanțare pentru implementarea proiectelor. Avem de lucru, pregătim documentațiile necesare în vederea realizării investițiilor. Am atras fonduri în valoare totală de 9.518.720,92 lei pentru a ridica gradul de confort al locuitorilor”, a declarat pentru publicația noastră primarul Petre Urziceanu.

Primăria Negru Vodă a obținut finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C 10 – Fondul Local pentru patru proiecte:

  • „Elaborare în format digital a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă în orașul Negru Vodă, Județul Constanța” pe Investiția I 4. Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de urbanism (intervenție susținută de reforma R5. Dezvoltarea sistemului de planificare – Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor) – valoare: 200.892,67 lei, termen de execuție: 12 luni. În cadrul proiectului vor fi montate și două stații de reîncărcare autovehicule electrice, valoarea fiind de 878.701,95 lei;
  • „Creșterea eficienței energetice imobil Grădiniță oraș Negru Vodă” pe Investiția I 3. Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale, intervenție susținută de reformele R2. Crearea cadrului de politici pentru o transformare urbană durabilă și de R3. Crearea cadrului de politici pentru o transformare rurală durabilă: instituirea consorțiilor administrative în zone rurale funcționale – valoare:146.9189,66 lei, termen de execuție:12 luni;
  • „Renovare energetică moderată a clădirii Primăriei orașului Negru Vodă, județul Constanța” pe Investiția I.3 – valoarea: 2.489.889,85 lei, termen de execuție: 12 luni;
  • „Creșterea eficienței energetice imobil Cămin Cultural – Cinematograf oraș Negru Vodă pe Investiția I.3 – valoare: 1.281.030,29lei, termen de execuție: 12 luni.

Proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate în orașul Negru Vodă, județul Constanța” a fost finanțat cu suma de 2.199.016,50 lei prin Componenta C3 – Managementul Deșeurilor. Primăria Negru Vodă va asigura o contribuție de la bugetul locale în valoare de 520.175,19 lei. Investiția va fi finalizată la 31 decembrie 2024.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*