Administrație locală, Educație, Fonduri Europene

Viceprimarul Adrian Costache investește în educație

Primăria Mihai Viteazu se numără printre primăriile din județ care au solicitat fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C 15 Educație, pentru modernizarea instituțiilor de învățământ.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Mihai Viteazu, județul Constanța” se va implementa în cadrul Liceului Tehnologic și Grădiniței cu program normal din Mihai Viteazu dar și în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 și Grădiniței cu program normal din localitatea Sinoe. Mai exact, beneficarii direcți sunt cei 689 preșcolari și elevi dar și cele 48 cadre didactice, care fac parte din efectivul unităților de învățământ.

„Am depus la Ministerul Educației cererea de finanțare pentru modernizarea celor patru instituții educaționale. Vom investi 1.720.514,63 lei la care se adaugă TVA cu scopul de a asigura condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional și educativ-instructiv. Pe lângă dotarea sălilor de clasă cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale vom înființa un laborator de științe și un cabinet de asistență psihopedagogică care vine în sprijinul elevilor și îi va ajuta în domenii precum controlul stres-ului, dobândirea de repere în orientarea școlară și profesională, formarea unui stil de viață sănătos”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar Adrian Costache.

Investiția presupune: dotarea cu echipamente TIC și mobilier a laboratorului de informatică din cadrul Școlii gimnaziale Sinoe; dotarea cu echipamente TIC a 29 săli de clasă; dotarea cu mobilier și materiale didactice a 23 săli de clasă; dotarea laboratorului de științe cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în cadrul Liceului Tehnologic și care va fi utilizat de către elevii de gimnaziu, profesională și liceu; dotarea cabinetului de asistență psihopedagigică cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale; dotarea atelierului de practica – Mecanică cu materiale didactice și echipamente digitale, astfel proiectul va contribui la dezvoltarea procesului educațional centrat pe nevoile elevilor și aliniat la nevoile pieței muncii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*