Vacanța este privită, de către majoritatea adulților și copiilor, ca fiind acel moment mult așteptat în care ne relaxăm, ne detașăm de cotidian și ne reîncărcăm bateriile pentru o perioadă de timp. În această vară copiii din Vulturu au avut parte de momente unice oferite de autoritățile locale în parteneriat cu cadrele didactice care s-au implicat în organizarea diverselor evenimente.
“Pentru elevii de toate vârstele, vacanța mare este bucuria imensă a verii – din nenumărate motive. În primul rând, vacanța cea mai lungă din an este un prilej de repaus, fără îndatoriri școlare, ceea ce determină o relaxare pe plan afectiv și are un rol benefic asupra funcționării firești a organismului. Fără teme și fișe de descărcat, clase online și statul la masa din sufragerie la fel ca în bancă, viața pare să capete un dram de normalitate, iar stresul se mai evaporă pentru o vreme. Dar oricât ar părea de ciudat, această perioadă a vacanței de vară nu este doar despre joacă, dimineți pierdute în pat sau zile petrecute exclusiv în natură. La capitolul „studiu și activități educaționale” putem spune că unele procese ale învățării au avut loc în continuare. Pentru acest aspect mulțumim Primăriei și Consiliului Local Vulturu pentru oportunițățile pe care le-au oferit elevilor noștri în vederea continuării activităților și pe perioadă verii prin excursiile de la Aqua Magic Constanța, București, Tulcea și mai ales pentru tabăra de 7 zile de la Curtea de Argeș în care au mers elevii premianți din comună”, ne-a marturitsit Carmen Bîzîiac, directorul instituției de învățământ.
Educația nonformală pune elevul în centrul procesului pentru a identifica și a dezvolta talentele și abilitățile sale personale și a le completa cu unele noi într-un proces continuu de învățare. Se deosebește de educația clasică prin natura facultativă, conținutul organizat pe arii de interes, metodele interactive, motivante și diverse, de cunoaștere și asimilare a informațiilor.
“Învăţătura este mijlocul prin care putem atinge cunoaşterea şi pentru a realiza acest lucru trebuie depuse eforturi deopotrivă de elevi şi profesori, dar si cu sprijinul părinţilor şi a întregii comunități. Pentru a atinge acest scop elevi prin ascultare și receptivitate sunt dornici de a învăţa din ştiinţa dascălilor ca să crească frumoşi şi înţelepţi” a mai adăugat Carmen Bîzîiac.