Educație

Școlile din Dobromir își așteaptă elevii

Au mai rămas câteva zile până la deschiderea noului an școlar, iar instituțiile de învățâmânt din Dobromir sunt gata să îi primească pe elevi și preșcolari. Directorul instituției de învățâmânt a achiziționat și combustibilul necesar pentru încălzirea sălilor de clasă în perioada sezonului rece.

În comua Dobromir, rețeaua școlară cuprinde cinci grădinițe, două școli primare, o școală gimnazială și Liceul Tehnologic Radu Prișcu. Unitățile educaționale au fost igienizate prin zugrăvire cu lavabil, deratizate și dezinfectate. Mai mult decât atât, în această vară, au fost efectuate lucrări de modernizare a unor instituții: școala gimnazială din Văleni a fost împrejmuită cu gard pentru siguranța elevilor iar la școala primară din Lespezi a fost înlocuit linoleumul cu gresie.

„Instituțiile de învățământ de pe raza comunei sunt pregătite pentru noul an școlar 2022-2023. Pe perioada vacanței am reușit să punem la punct liceul tehnologic Radu Prișcu, școlile dar și grădinițele. Astfel, pe 5 septembrie deschidem larg porțile și îi așteptăm cu nerăbdare pe preșcolarii și elevii comunei”, a precizat directorul instituției de învățâmânt Georgiana Frățilă.

Liceul Tehnologic Radu Prișcu, unitate de învățământ cu personalitate juridică, deservește populația școlară din cele șase sate ale comunei. În cadrul instituțiilor educaționale sunt înscriși 925 de copii.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*