Educație

Săptămâna verde marcată de elevii din Ciobanu

În perioada 23-27 octombrie elevii Liceului Tehnologic din Ciobanu au participat la diverse activități în cadrul Programului Săptâmăna verde.

Marți 24 octombrie, elevii clasei a II sub îndrumarea învățătoarei Georgiana Dăineanu au desfășurat activitatea „Natura-sursă pentru alimentația sănătoasă”. Școlarii au învățat că alimentația sănătoasă este o componentă importantă a unui stil de viață sănătos.

Prin activitățile desfășurate, copiilor li s-au transmis informații de bază pentru a deprinde obiceiuri sănătoase de nutriție. Elevii au fost familiarizați cu mesele principale ale zilei, gustările, piramida alimentelor, tipurile de alimente (cereale, lactate, paste, carne, etc.) și au aflat care sunt consecințele unei alimentații nesănătoase.

„Un stil de viață sănătos și o alimentație sănătoasă se educă încă din grădiniță și se continuă în familie! Prin desfășurarea activității mi-am dorit să le reamitesc câteva aspecte de care trebuie să țină cont pentru a fi sănătoși. Cei mici au aflat că este important să vorbească despre sentimentele lor, să mânance sănătos, să facă mișcare, ai aibă grijă de igiena personală, să se îmbrace corespunzător vremii și să se odihnească sufficient. Cel mai apreciat moment a fost activitatea practică în cadrul căreia am pregătit salată de fructe”, a precizat învățătoarea Georgiana Dăineanu.

Programul Săptâmâna verde are ca scop dezvoltarea atât a competențelor din curriculumul național, cât și a unor competențe complementare acestora de investigare inter şi transdisciplinară a realităţi înconjurătoare şi formarea unor comportamente responsabile faţă de mediul înconjurător și este centrat pe obiectivele de învățare la vârsta antepreșcolară, respectiv pe nevoile de învățare ale preșcolarilor și elevilor, identificate la nivelul unității de învățământ.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*