Educație

Preșcolarii și elevii din Cumpăna inițiați în „ARTA Emoțiilor”

Vineri, 20 octombrie, preșcolarii și elevii comunei Cumpăna au fost implicați în activitățile derulate în cadrul Proiectului social „ARTA Emoțiilor”, inițiat de Asociația ArtMusic for People cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și al Primăriei Comunei Cumpăna în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean. Activitățile din cadrul proiectul urmăresc să insufle în rândul tinerilor principiile de autenticitate, încredere, responsabilitate, proactivitate, solidaritate și unitate.

Proiectului social „ARTA Emoțiilor” cuprinde două activități educative: Teatru de păpuși pentru preșcolari și Workshop privind comportamentele antibulliyng, activități culturale în rândul elevilor de nivel gimnazial și liceal.

În cadrul proiectului, preșcolarii celor trei grădinițe din localitate au participat la un spectacol de teatru de păpuși, personajele îndrăgitei povești „Punguța cu doi bani”, bucurându-i pe cei mici.

De asemenea, elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” au fost implicați într-un workshop pe tema comportamentelor anti-bullying, desfășurat prin intermediul unor activități culturale: vizionarea de filme și scurtmetraje, antrenamente privind mișcare scenică, impostație, emisie și vorbire, improvizație, actorie (situație scenică/stare/personaj).

Cu ajutorul actorilor Clubului Amicii, elevii din comuna Cumpăna au descoperit plăcerea socializării, a lucrului în echipă, învățând ceea ce înseamnă responsabilitatea, implicarea, dăruirea și respectul, fiind implicați în activități ce vizează antrenamentul echipei, cât și activități individuale ce contribuie la dezvoltarea fiecărui membru în parte. Aceștia au învățat cum să își împărtășească respectul și dragostea pentru semeni și frumos, astfel, în viitor ajungând să asceadă, la propriu, la adevăratele valori.

Sloganul activității a fost: „Toți avem puterea de a ne implica și de a schimba ceva, dacă ne solidarizăm cu cei din jurul nostru și intervenim atunci când observăm o situație de bullying!”.

Proiectul social „ARTA Emoțiilor” este un proiect inițiat de Asociația Art Music for People cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și al Primăriei Comunei Cumpăna în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Acesta își propune să contribuie la dezvoltarea personală a tinerilor, la dezvoltarea capacității de lucru în echipă, la dezvoltarea relațiilor interumane și a capacității de interacțiune, dezvoltarea aptitudinilor artistico-plastice.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*