Administrație locală, Educație

Instituțiile de învățământ din Topalu vor fi modernizate

Autoritățile locale din Topalu au semnat la începutul lunii, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Topalu, județ Constanța – Școala Gimnazială nr.1 din comuna Topalu”. Investiția se va realiza cu fonduri europene obținute prin Componenta C 15 Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Vineri, 11.08.2023 a fost semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale nr.1 Topalu și a Grădiniței Topalu.  Proiectul are o valoare de 692.467,99 lei. Considerăm acest proiect ca fiind esențial pentru unitatea de învățământ din localitate, beneficiarii fiind copiii și cadrele didactice. Investim în educație, Investim în viitor!” a transmis viceprimarul Daniela Tudor.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Topalu, județ Constanța – Școala Gimnazială nr.1 din comuna Topalu” urmărește dezvoltarea și modernizarea bazei materiale a instituțiilor de învățământ prin achiziționarea de mobilier, amenajarea unui laborator de logopedie și achiziționarea de resurse tehnologice digitale. Astfel, va fi dotat un laborator de informatică cu echipamente necesare; 11 săli de clasă vor fi dotate cu echipamente TIC (tablă interactivă, laptop, sistem sunet, cameră videoconferință, imprimantă multifuncțională, scanner portabil etc); vor fi utilate 12 săli de clasă cu mobilier și va fi echipat 1 cabinet de asistență psihopedagogică cu mobilier, materiale didactice specifice (oglindă logopedică, jocuri pentru dezvoltare senzorio-motorie) și echipamente digitale.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei 173 de preșcolari și elevi din cadrul instituțiilor de învățământ.

„Prin implementarea proiectului cadrele didactice vor putea oferi elevilor condiții optime de învățare, condiții care să îi atragă către școală și care să le sporească curiozitatea pentru cunoaștere. Mai mult decât atât prin dotarea instituțiilor de învățământ cu materiale didactice și echipamente digitale va crește calitatea procesului educațional. Mulțumesc pe această cale doamnei viceprimar Daniela Tudor care s-a ocupat de realizarea proiectului”, a declarat primarul Constantin Baltă.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*