Administrație locală, Educație, Fonduri Europene

Instituțiile de învățământ din Cogealac dotate cu echipamente digitale

Planul Național de Redresare și Reziliență prin Componeta C 15 – Educație reprezintă o oportunitate pentru administrația locală din Cogealac de a asigura echipamentele și resursele tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ din comună.

În luna martie, autoritățile locale au depus, la Ministerul Educației, proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Liceului Tehnologic Cogealac, județul Constanța”, ce are o valoare totală de 1.977.929,90 lei. Astfel, vor fi modernizate șapte instituții educaționale: Liceul Tehnologic, grădinițele cu program normal (Cogealac, Râmnicu de Jos, Tariverde) și școlile gimnaziale (Cristea Caraman Cogealac, Râmnicu de Jos, Tariverde).

Conform planului de achiziții al proiectului vor fi dotate 27 săli de clasă/grupă (5 nivel preșcolar, 10 primar, 4 gimnaziu, 8 liceu/profesional), un laborator de informatică, atelierele de practică (protecția mediului și industrie alimentară), o sală de sport, un laborator de fizică-chimie, un cabinet de asistență psihopedagogică și un cabinet de limbă și comunicare. Beneficiarii investiției sunt cei 777 de copii, preșcolari și elevi, ce frecventează în prezent instituțiile de învățământ.

Solicitarea Primăriei Cogealac a fost depusă ținând cont de Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitațile de învățământ și Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare din cadrul Componentei C15 Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*