Cultură

Poetul, Mihai Eminescu, omagiat la Cumpana

Sambata 23 iunie 2018, in sala de spectacole a Caminului Cultural Cumpana a avut loc manifestarea culturala prilejuita de implinirea a 129 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui poet national Mihai Eminescu.
Momentul omagial a fost constituit de lansarea cartii „Mihai EMINESCU, UN DUMNEZEU RANIT” a autorului Laurian Stanchescu, un volum cu documente inedite primite de catre acesta de la nepotul lui Mihai Eminescu.
In paralel, a fost prezentata o expozitie de grafica semnata de Marin Rodica Cristiana, fosta eleva a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpana, in prezent – eleva a Colegiului National de Arte „Regina Maria” Constanta.
In spiritul promovarii culturii romanesti, evenimentul a gazduit si o expozitie tematica prilejuita de Ziua Universala a Iei – unul din principalele simboluri ale Romaniei, realizata de Atelierul de Creatie din cadrul Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana.
Elevii scolii de balet Nicolae Spirescu din Cumpana pregatiti de doamna profesor Teodora Spirescu au prezentat un moment de balet clasic.
Alaturi de cadre didactice si iubitori de poezie eminesciana la eveniment au luat parte primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, domnul Daniel Dinca – prozator si poet membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania, domnul Dan Ungureanu director marketing cotidianul Certitudinea, doamna Guner Akmolla poeta, prozatoare.
Sursa text si foto: CumpanaNews

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*