Consiliul Județean Constanța, Cultură

Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, ediția a VIII-a, se pregătește de start!

  • Peste 70 de copii și adolescenți vor concura pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”
  • Programul ediției a VIII-a, prelungit ca urmare a numărului mare de înscriși în concurs

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, invită publicul de la malul mării la cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, care va avea loc în perioada 15-16 iunie 2024, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret (CMEPT) ,,Jean Constantin”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ediția din acest an va debuta sâmbătă, 15 iunie 2024, în sala de concert a CMEPT ,,Jean Constantin”, iar ca urmare a numărului mare de înscriși în concurs, programul primei zile de competiție se va prelungi, conform următorului orar: 10:00 – 14:00, respectiv 15:00 – 17:00, cu pauză în intervalul 14:00 – 15:00. Duminică, 16 iunie 2024, este și ziua emoțiilor intense, fiind programată, cu începere de la ora 11:00, Gala Laureaților. Festivitatea de premiere va fi filmată, putând fi urmărită de doritori, ulterior, pe YouTube și pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, precum și pe Instagram și TikTok. De asemenea, lista câștigătorilor va fi publicată și pe site-ul www.cctb.ro, secțiunea Anunțuri.

La fel ca la ediția precedentă, concurenții vor avea la dispoziție un pian de concerte „Boston”, ce face parte din mult apreciata marcă „Steinway&Sons”, instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din lume.

Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, ediția a VIII-a, va fi prezentat de actrița Ana-Maria Ștefan.

Menționăm, de asemenea, că anul acesta, competiția de interpretare pianistică ce se adresează elevilor din toată țara, cu vârste între 6 și 15 ani, care studiază pianul la Școli populare de artă, Centre culturale, Case de cultură, mediul privat, în paralel cu învățământul general obligatoriu, se anunță a fi una foarte strânsă. Peste 70 de copii și adolescenți s-au înscris la cele zece categorii de concurs și așteaptă cu emoție și bucurie întâlnirea cu publicul din Constanța, dar și cu juriul alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești și reprezentanți ai instituției organizatoare.

Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”, devenit un eveniment competițional cu tradiție în plan local și național, le oferă micilor pianiști oportunitatea de a evolua pe o scenă adevărată, în fața unui public avizat și de a se obișnui cu emoțiile unui concurs. Totodată, o astfel de competiție constituie un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite, dar și de educare a personalității, de stimulare a ambiției, atenției distributive și a răbdării, fiind de un real beneficiu pianistului pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale.

Așadar, iubitori ai muzicii, de toate vârstele, sunteți invitați să vă bucurați de un weekend magic, în compania pianului, supranumit și ,,regele instrumentelor muzicale’’ și a talentaților concurenți de la ,,Piano Art’’!

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*