Consiliul Județean Constanța, Cultură

„Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” la a II-a ediție

Trei zile de sărbătoare, la Pavilionul Expozițional Constanța, cu artiști consacrați și ansambluri folclorice de renume

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada„ Constanța, în colaborare cu Asociația Patronală RESTO Constanța, a organizat, în perioada 24 – 26 mai 2024, la Pavilionul Expozițional Constanța, a II-a ediție a „Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”.

După succesul ediției de anul trecut, care a atras un public numeros, constănțeni și turiști deopotrivă, manifestarea menită să promoveze cultura tradițională, bogăția folclorului și gastronomia pescărească, a revenit în forță, cu o nouă ediție plină de surprize.

Pe durata celor 3 zile publicul s-a bucurat de o experiență cultural-artistică și culinară inedită.

Vineri, 24 mai 2024, de la ora prânzului, constănțenii și turiștii s-au putut bucura, ca de altfel pe durata întregului festival, de o mare varietate de preparate din pește, tradiționale și moderne, vinuri dobrogene premiate și un program cultural-artistic de senzație, cu artiști renumiți ai scenei muzicale românești. Programul cultural-artistic al evenimentului a debutat la ora 16.00, pe ritmuri de DJ, iar de la ora 18.00, pe scenă au urcat îndrăgiții interpreți de muzică populară Raluca Diaconu, Ilie Caraş, apoi, în intervalul orar 19.00 – 20.30, renumitul Ansamblu Folcloric Profesionist „Brâuleţul” din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, alături de Paul Surugiu „Fuego” și solistele Elena Plătică și Șirin Narenji, urmați, de la ora 20.30, de Georgiana Lobonţ, împreună cu formația sa.

Sâmbătă, 25 mai 2024, în intervalul orar 11.00 – 12.00, atmosfera a fost întreținută de trupa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța, apoi, după-amiaza a fost animată, între orele 16.00 și 18.00, de un DJ. A doua zi de festival a continuat cu alte momente artistice speciale, oferite, de la ora 18.00, de Mirela Pană și Cabaret Unique, urmați de Ionuț Galani și Ansamblul Asteria, Maria Beatrice Băndoiu, Gabriel Dumitru, Miki ex-K-pital Live Band și Raluka & Proiectul Balcanic.

Programul cultural-artistic al ultimei zile de festival, duminică, 26 mai 2024, a început, de la ora 13.00, pe ritmuri de DJ și a continuat, de la ora 17.00, cu Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” și Marilena Bordianu, cursanta clasei de Canto – Muzică Populară din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, profesor: Liliana Gîlcă. Au urmat: Ansamblul „Reabina” Ghindărești, Ansamblul „Canlar”, Ansamblul „Elpis”, Ansamblul „Fidanlar”, Ansamblul „Iholu”, Oana Radu Live Band. Seara s-a încheiat cu un recital senzațional susținut de Horia Brenciu!

Prin includerea acestor momente artistice în programul festivalului, publicul s-a bucurat de o experiență culturală diversă și atractivă, care a completat evenimentul gastronomic, contribuind la promovarea culturii și a tradițiilor locale.

„Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” a fost prezentat de Roxana Cioacă și Ionuț Dulgheriu.

Photo credit: Alex Kamera Photography

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*