Comunicate de presă

ORAȘUL NEGRU VODĂ – Comunicat de presă demararea proiectului „AMENAJARE PARC FOTOVOLTAIC NEGRU VODA”

COMUNICAT DE PRESĂ

ORAS NEGRU VODA, denumit Beneficiar, Cod fiscal: 6398763, cu sediul în Orasul Negru Voda, strada Sos. Mangaliei, nr. 13, județul Constanța, România, cod postal 905800, Adresa de e-mail: E-mail: primarianegruvoda@yahoo.com, Pagina web: https://primaria-negruvoda.ro/, Nr de telefon: +40241780195; Fax: +40 241780195, anunță demararea proiectului cu titlul: „AMENAJARE PARC FOTOVOLTAIC NEGRU VODA”

Contract de Finanțare nr. 113/07.06.2024, din Fondul pentru modernizare, în cadrul apelului de proiecte „ Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”, finantat prin Programul Fondul pentru Modernizare-Program Cheie 1. 

Obiectivul general al proiectului / Scopul proiectului: promovarea soluţiilor de producere a energiei electrice prin utilizarea surselor regenerabile de energie, in particular prin construirea unui parc fotovoltaic cu capacitatea de 350Kwp = 0,35 Mw, in vederea producerii de energie electrica pentru autoconsum.

Proiectul  are ca principal scop construirea unui parc fotovoltaic cu capacitatea de 350Kwp = 0,35 Mw, in vederea producerii de energie electrica pentru autoconsum pentru Oras Negru Voda, prin achizitionarea urmatoarelor echipamente:

  • 700 buc – Module fotovoltaice 550Wp ( 700 panouri de 550Wp)
  • 3 buc – Invertoare de putere 100KVA și 1 invertor de 50KV, unidirecționale trifazate, putere nominală tensiune alternativă
  • Ansamblu structura de montaj din oțel zincat şi aluminiu pentru montajul modulelor fotovoltaice pe teren, cu orientare unidirecțională şi înclinație fixă 20°, montata pe acoperișul blocurilor prin profilul ce asigura baza de montaj
  • 1 Branșamente de prosumator
  • Tablouri electrice, rețele electrice de cablu instalație de utilizare, instalație de legare la pământ, instalație electrică curenți slabi, dispozitive modulare protecție împotriva supratensiunilor, dotările NPM și PSI.

 Obiective specifice ale proiectului

OS 1-Realizarea unei noi capacitati de producere energie electrica din surse solare. Pentru indeplinirea obiectivului specific se doreste construirea unui parc fotovoltaic cu capacitatea de 350Kwp = 0,35 Mw, ce va avea ca rezultate urmatoarele: – imbunatirea calitatii mediului inconjurator; – utilizarea eficienta si rationala a resurselor energetic primare, – producerea de energie electrica produsa din surse regenerabile si atingerea standardelor de mediu prin diminiuarea poluarii.

Valoarea totala a proiectului

Valoarea totală a Proiectului este de 2.277.785,16 RON, din care:

Valoarea maximă asigurată din Fondul de Modernizare este de 100% din cheltuielile eligibile, respectiv  2.277.785,16 RON.

Valoarea asigurată de Beneficiar este de 0,00 RON

Durata de implementare a Proiectului începe de la data semnării contractului de finanțare: 07.06.2024 (19 de luni), iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 31.12.2025.

Localizare proiect: Proiectul va fi implementat în Regiunea SUD-EST,  județul CONSTANȚA, Oras NEGRU VODA.

Indicatorii obligatorii ai proiectului sunt:

PARC FOTOVOLTAIC 350 kWp

Date de contact

CASUNEANU MARIAN– manager de proiect. e-mail: primarianegruvoda@yahoo.com

Finanțat de Ministerul Energiei prin Fondul pentru Modernizare

https://modernisationfund.eu/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*