Astrologie

Previziuni astrale pentru perioada 18 Septembrie 24 septembrie

In intervalul de timp analizat, doar un singur eveniment nou se petrece pe harta cerului si de aceea, am ales ca in acest articol sa scriu despre utilitatea Astrologiei, despre cum ati putea obtine raspunsuri, mai ales daca aveti intrebari de genul: Cine sunt eu? Cum ar trebui sa ma manifest in aceasta lume pentru a-mi „construi” un destin fericit? sau Care este scopul existentei mele?

Astrologia reprezinta in primul rand un instrument pretios pentru AUTOCUNOASTERE.
Daca nu stiati, astrograma natala sau harta natala a oricarei persoane reprezinta fotografia cerului in momentul nasterii sale.
Aceasta harta, stiintific spus, descrie anumite energii pozitive si negative, un „program”astral si in functie de acest „program”(fizica cuantica il denumeste „matrice energetica a ADN-ului uman”), sunt indicate predispozitiile respectivei persoane inspre anumite actiuni, cu care, treptat isi va modela destinul.
Exista multi oameni care referindu-se la Astrologie fac urmatoarele afirmatii: eu nu cred, pe mine nu ma intereseaza, nu stiu etc, insa ceea ce mi se pare interesant este ca marea majoritate isi cunoaste zodia natala, mai mult chiar pe unii ii aud zicand: ” Eu sunt Berbec si de aceea sunt puternic, iubesc actiunea, provocarea, competitia, dar recunosc nu prea am rabdare si ma enervez cam repede” sau „Eu sunt nascuta in zodia Gemenilor, sunt sociabila, imi place mult sa comunic cu ceilalti, sa citesc, sa fiu la curent cu noutatile, insa nu agreez deloc rutina si recunosc sunt uneori superficiala si inconstanta”
In acest sens, am ales sa va prezint cele 12 zodii bine cunoscute tuturor, intr-o abordare psihologica, clasificandu-le in functie de temperament.
„Temperamentul sau caracterul unui organism viu, ne arata felul cum reactioneaza, sau cum se comporta in anumite situatii de schimbare a unor elemente din mediul inconjurator.”
Prima incercare de identificare si explicare a tipurilor temperamentale o datoram medicilor antichitatii, Hipocrate si Galenus.
Ei au socotit, ca predominanta in organism al unuia dintre cele patru lichide (sange, limfa, bila neagra si bila galbena) determina temperamentul. Pe aceasta baza, ei stabilesc patru tipuri de temperament: sangvinic, flegmatic, melancolic si coleric.
Cunoscand temperamentul corespunzator fiecarei zodii, va puteti cunoaste, la modul general, predispozitiile voastre la nastere:
Berbec – coleric
Taur – sangvinic-flegmatic
Gemeni – sangvinic-melancolic
Rac – melancolic-flegmatic
Leu – coleric-sangvinic
Fecioara – flegmatic-melancolic, unele Fecioare au accese colerice
Balanta – sangvinic-flegmatic
Scorpion – coleric, alti Scorpioni flegmatic-melancolic
Sagetator – sangvinic-coleric
Capricorn – flegmatic
Varsator – sangvinic-flegmatic
Pestii – melancolic
Cele 4 tipuri fundamentale de temperament prezinta trasaturi pozitive, apreciate ca avantajoase, si trasaturi negative,dezavantajoase pentru individ, dupa cum urmeaza:
COLERIC – trasaturi pozitive: vointa accentuata, procese afective intense, bogatia si intensitatea reactiilor, pasionalitatea; trasaturi negative: excitabilitate, iritabilitate, agresivitate, inegalitatea trairilor.
SANGVINIC – trasaturi pozitive: sociabilitate, buna dispozitie, reactivitate accentuata, dinamism; trasaturi negative: fluctuatia si inegalitatea trairilor, multumirea de sine, superficialitate, inconstanta.
FLEGMATIC – trasaturi pozitive: toleranta, rabdare, perseverenta, echilibru; trasaturi negative: reactivitate redusa, adaptabilitate dificila, monotonie afectiva, inclinatia spre stereotipie (faptul de a se repeta)
MELANCOLIC – trasaturi pozitive: procese afective intense si durabile, sarguinta, perseverenta, responsabilitate si simt al datoriei; trasaturi negative: adaptabilitate si mobilitate redusa, predispozitii inspre anxietate, neincredere in sine si pesimism.
Pe langa educatie, familie si mediul in care ati crescut, predispozitiile astrale la nastere va pot furniza informatii pretioase despre cine sunteti si care ar fi scopul vietii voastre pe Pamant.
Energiile care alcatuiesc baza portretului psihoastrologic al unei persoane, sunt indicate de pozitia Soarelui la nastere (Zodia), pozitia Lunii la nastere (subconstientul, imaginea de sine) si Ascendentul.
Ascendentul, din punct de vedere astronomic, este acea constelatie zodiacala care apare la orizontul de rasarit (la Est) in momentul nasterii unui copil.

Ascendentul este esential in evidentierea personalitatii nativului si se determina prin calcul matematic in functie de data, locul si foarte important, ora nasterii subiectului. (daca doriti sa va cunoasteti Ascendentul, puteti apela la un Astrolog sau puteti cauta prin internet site-uri cu programe specializate care vi-l pot calcula rapid, prin introducerea datelor personale)
In Astrologie, unii autori sustin ca Ascendentul se manifesta mai intens dupa varsta de 28-30 de ani. Semnificatiile lui se refera la: aspectul fizic, temperamentul, personalitatea, sansa si norocul in viata, scopul acestei existente, modul in care ar trebui sa se manifeste nativul dar si felul in care ceilalti il percep. Evident ca, Ascendentul poate sa coincida sau poate sa difere de zodia natala. Ex: o persoana poate sa fie zodia Gemeni, cu Ascendent Berbec si Luna in Capricorn. Trasaturile pozitive si/sau negative ale celor 3 zodii vor zugravi profilul psihologic de baza al persoanei respective, dezvaluind concomitent modalitatea in care ar trebui sa se manifeste in aceasta lume pentru a-si construi viata pe care si-o doreste.
Revenind la previziunile astrale, noul eveniment al acestei perioade este legat de traseul Soarelui, care in ziua de 22 septembrie ne ofera o schimbare de semn si semnificatie, parasind Fecioara si intrand in semnul Balantei. Ii favorizeaza in mod direct pe cei nascuti in zodia Balantei, dar si pe celelalte 2 zodii de Aer, pe Gemeni si Varsatori.
Este totodata si un moment care din punct de vedere astronomic reprezinta inceputul toamnei si se asociaza cu ECHINOCTIUL de toamna, moment in care ziua este egala cu noaptea. Dupa aceea, adica pe 23 sau 24 septembrie, ziua nu va mai fi egala cu noaptea si, dupa cum stiti, se va tot micsora, iar noaptea va capata o importanta din ce in ce mai mare in rutina vietii de zi cu zi.
Soarele in Balanta aduce atractie pentru echilibru si frumusete. Cu Soarele in Balanta pentru o luna de zile, urmeaza o perioada favorabila asocierilor, comunicarii trairilor, o perioada in care vom cauta sa fim in armonie cu toata lumea.
De asemenea, poate fi o perioada in care ne vom dori sa participam la tot felul de evenimente mondene si cultural-artistice: concerte, expozitii, spectacole de teatru, uneori chiar evenimente sportive (dar nu din cele violente)
„Cunoaste-te pe tine insuti!” ne sfatuia din cele mai vechi timpuri Socrate si dupa cum ati vazut Psihoastrologia ne poate oferi un sprijin foarte important in acest sens, doar sa tinem cont ca „ASTRELE PREDISPUN, OMUL DISPUNE”.
Va doresc o toamna frumoasa!
Pentru mai multe articole interesante despre Astrologie si spiritualitate puteti accesa pagina mea oficiala pe www.facebook.com / Astrolog Laura Hagiu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*