Administrație locală, Educație, Social

Tabere de vară pentru cei mai buni elevi din Cumpăna

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna continuă și în anul 2023 derularea programului „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2022–2023”, ce constă într-un schimb de experiență pentru elevii cu rezultate școlare deosebite.

În cadrul programului, primii cinci elevi din clasele V-XII ale Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, vor beneficia de o tabără gratuită de 7 zile în zonele montane și de agrement ale țării, efectuându-se astfel schimbul de experiență între localitățile partenere, în perioadele: 10-16 iulie 2023, 24-30 iulie 2023 și 07-13 august 2023.

În schimb, vor fi prezenţi în comuna Cumpăna un număr egal de aproximativ 340 de persoane (elevi și profesori însoţitori) din: comuna Vânători Neamț, județul Neamț; oraș Seini, județul Maramureș; comuna Panaci, județul Suceava; comuna Berchișești, județul Suceava; comuna Gura Râului, județul Sibiu; comuna Sadu, județul Sibiu; comuna Siriu, județul Buzău; comuna Polovragi, județul Gorj;  comuna Șișești, județul Mehedinți; Municipiul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava; comuna Hoghilag, județul Sibiu.

„Elevii din localitățile partenere care ne sunt oaspeți vor beneficia de cazare și masă, plajă, vizitarea obiectivelor turistice din județul Constanța, dar și activități extrașcolare. Acest program se derulează în vederea stabilirii relațiilor de parteneriat între comuna Cumpăna și localitățile din țară, precum și în vederea dezvoltării unei legături multilaterale, social-culturale, dar mai ales educative pentru elevi!” a precizat primarul Mariana Gâju.

Programul a debutat în săptămâna 10-16 iulie. Astfel, comuna Cumpăna a găzduit primii oaspeții, elevi și cadre didactice, din 6 localități partenere: oraș Seini, jud. Maramureș, comuna Panaci, jud. Suceava, comuna Gura Râului, jud. Sibiu, comuna Sadu, jud. Sibiu, comuna Vânători Neamț, jud. Neamț, comuna Berchișești, jud. Suceava.

În aceste zile, aceștia au beneficiat de vizite la Muzeul Militar „Regele Ferdinand I”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, spectacol la Delfinariu, vizită la Microrezervație și păsări exotice, plimbare cu telegondola, cât și de alte activități recreative la malul mării.

„Pe 14iulie musafirii au avut ocazia să viziteze sediul Primăriei și obiectivele principale ale comunei Cumpăna. Le dorim în continuare tuturor elevilor și cadrelor didactice vacanță plăcută și mult succes în activitate!” a mai precizat primarul Mariana Gâju.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*