Administrație locală

Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

Autoritățile locale din comuna Cerchezu au depus anul trecut la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale o cerere de finanțare pentru un proiect ce are ca scop eficientizarea consumului de energie electrică. Primarul, Ștefan Chelaru a semnat la sfârșitul acestei luni contractul de finanțare pentru realizarea acestei investiții. 
Investiția presupune modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea lămpilor existente cu unele economice, de tip led. 
„După ce au fost transmise toate clarificările pentru proiect, am reușit să semnăm și contractul de finanțare și să sperăm ca în cel mai scurt timp să demarăm lucrările de înlocuire a lămpilor de iluminat. Lămpile de tip led au un consum mai mic de energie și astfel se vor reduce cheltuielile cu iluminatul public”, a precizat primarul, Ștefan Chelaru.
Investiția se va realiza cu fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală Dobrogea Sud-Vest și are o valoare de 65.969 euro.
Modernizarea sistemului de iluminat public presupune montarea unui număr de 319 lămpi economice în toate satele comunei.
Iluminatul public are rolul de a asigura atât orientarea şi circulaţia în siguranţă a pietonilor şi vehiculelor pe timp de noapte, cât şi crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală.
Noile lămpi pe bază de led oferă un iluminat de mai mare calitate ce creşte siguranţa pietonilor și a participanţilor la trafic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*