Administrație locală

Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public în comuna Siliștea

Marți 23 mai, consilierii locali s-au reunit în ședință extraordinară pentru a aproba depunerea proiectului  „Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Siliștea” la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cererea de finanțare pentru proiectul „Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Siliștea” a fost depusă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, Reforma I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).

În cadrul ședinței a fost aprobată valoarea maximă eligibilă a proiectului, în cuantum de 374.770 Euro (exclusiv TVA) (324.770 Euro + 50.000 Euro-stație încărcare). Totodată, prin HCL 32 din 23 mai, comuna Siliștea s-a angajat să finanțeze toate sumele, reprezentând cheltuieli care ar putea fi declarate neeligibile și pot apărea pe durata implementării proiectului.

Investiția presupune realizarea unui sistem sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public dar și a unui centru de monitorizare în timp real a situației din satele comunei ce oferă acces în timp real la toate camerele, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor.

„Amplasarea unui astfel de sistem la nivelul comunei are rolul de a descuraja şi reduce faptele de natură infracţională, de a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor şi creşterea nivelului de siguranţă, de a monitoriza traficul, dar şi de a colecta dovezi în cazul săvârşirii unor infracţiuni şi adoptarea unor reacţii prompte în caz de urgenţe. Proiectul are în vedere și realizarea altor activități precum: crearea unei platforme pentru comunicarea cu cetățenii, crearea unei aplicații pentru plata online a taxelor și impozitelor, dar și a unui sistem de planificare online – site web care permite programarea online a cetățenilor la diverse ghișee”, a precizat primarul Mihai Soare.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*