Administrație locală, Fonduri Europene

Reabilitarea căminului cultural din Viile în atenția primarului Tudorița Floros

Autoritățile locale fac pași importanți pentru reabilitarea căminului cultural din localitatea Viile. În ședința de Consiliu Local de la începutul lunii octombrie consilierii locali au aprobat mai multe documente necesare pentru realizarea investiției.

În luna februarie primarul Tudorița Floros a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea moderată a clădirii publice Cămin Cultural Viile pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul comunei Ion Corvin”. Proiectul a obținut finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10 –  Fondul Local”, Investiția I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, Investiția I1.3-Asigurarea infrasturctirii pentru transportul verde-puncte de reîncarcare vehicule electrice.

,,Proiectul are o valoare de 1.066.158,37 lei cu TVA inclus. Finanțarea prevede inclusiv schimbarea acoperișului și a tâmplăriei. Este un cămin vechi, mic, așa cum era odată, însă încercăm să îl modernizăm ca să corespundă cerințelor actuale”, a declarat primarul Tudorița Floros.

În cadrul ședinței din 4 octombrie au fost aprobate o serie de documente necesare pentru continuarea proiectului: Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, indicatorii tehnico-economici, devizul general actualizat. Totodată aleșii locali au aprobat și finanţarea tuturor cheltuielilor neeligibile care asigură implementarea proiectului, astfel cum acestea vor rezulta din documentațiile tehnico-economice (faza D.A.L.I).

Obiectivele proiectului sunt: reducerea costurilor de întreținere a clădirii prin reducerea consumului de energie electrică, reducerea pierderilor de căldură prin reabilitarea termică a clădirii și reabilitarea sistemului de încălzire; reducere cu minim 30% a necesarului de energie primară; utilizarea de surse regenerabile pentru consumul de energie primară: centrală pe peleți pentru încălzire; înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri cu eficiență ridicată, durată mare de viață și tehnologie LED; instalarea de senzori de prezență pentru economia de energie electrică; crearea de rampe de acces în clădire pentru persoanele cu dizabilități.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*