Administrație locală, Fonduri Europene

Proiect pentru înființare sistem integrat de colectare a gunoiului de grajd în comuna Peștera

Primăria Peștera a depus la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor o cerere de finanțare pentru implementarea proiectului „Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd îm comuna Peștera, județul Constanța”.

În cadrul ședinței extraordinare din data de 27 octombrie a fost aprobat studiul de fezabilitate, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd îm comuna Peștera, județul Constanța”. De asemenea a fost emisă o hotărâre de Consiliu Local pentru depunererea cererii de finanțare în cadrul apelului de proiecte a Componentei C3: Managementul Deșeurilor, Investiția I.2A-B – Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd, ce aparţine Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul I. Tranziție verde.

Investiția presupune construirea unei platforme comunale cu o capacitate de 4.000 metri cubi/an şi o cantitate de gunoi de grajd suportată de 3.200 de tone, instalarea unui număr de 29 de platforme individuale pentru fermierii mici şi mijlocii (sateliți ai platformei comunale), dar li achiziționarea unor echipamente pentru gestionarea compostului (buldoexcavator, tractor, remorcă, braţ încărcător ataşat cu cupă, Împrăştietor de gunoi de grajd, cisternă vidanjă).

Obiectiv general al proiectului vizează accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemelor de gestionare a deşeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare şi valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile şi tranziției la economia circulară.

Obiectiv specific urmărește gestionarea sustenabilă a biodeşeurilor agricole, în special a celor provenite din activitățile zootehnice, prin creşterea gradului de valorificare a acestora în vederea reducerii poluării cu nitrați.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 5.879.915,94 lei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*