Administrație locală

Proiect de asfaltare a arterelor principale la Harsova

La fel ca in multe alte comune sau orase din judetul Constanta, si la Hirsova se doreste dezvoltarea comunitatii. in acest sens, autoritatea locala s-a angrenat in mai multe proiecte cu finantare europeana. Primarul orasului, Tudor Nadrag, a declarat ca, in prezent, asteapta sa primeasca sapte milioane de euro in cadrul unui proiect aprobat de toate institutiile responsabile, care se refera la asfaltarea tuturor arterelor principale din oras.

&Proiectul este pe lista de asteptare, pentru ca, in prezent, nu sint fonduri. Un alt proiect care in prezent este in desfasurare, in valoare de trei milioane de euro, a fost inceput anul trecut si se refera la finalizarea a 12 kilometri de retea de canalizare, pe 43 de strazi, din care 11 se afla in zone de teren stincos. Dupa cum se stie, o treime din oras nu avea canalizare. Este normal ca toate gospodariile sa fie racordate la reteaua de canalizare. Tot in cadrul acestui proiect avem prevazuta si inlocuirea a 6 km de conducta de apa, din azbociment. Din cauza ca este foarte veche, conducta s-a deteriorat si exista riscul sa imbolnavim populatia. Am decis sa o inlocuim pentru a evita probleme de acest gen. Cit priveste proiectul de astfaltare, am solicitat ajutorul Consiliului Judetean Constanta, pentru a putea primi o parte din bani la prima tansa&, a precizat Tudor Nadrag.

Edilul hirsovean a mai afirmat ca, pe linga acest proiect, autoritatea locala se va ocupa de plombarea strazilor din oras, folosind surse proprii. Nadrag a mai precizat ca va solicita ajutorul CJC pentru primirea de suport din partea Regie Autonome Judetene de Drumuri si Poduri la plombarea gropilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*