Administrație locală

Primăria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

Primăria Saligny a depus la începutul lunii noiembrie trei cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul programului Național de Investiții Anghel Saligny. Cele trei proiecte vizează modernizarea infrastructurii rutiere în localitățile Făclia și Ștefan cel Mare.
Două dintre cererile de finanțare sunt pentru realizarea proiectului – Sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare și scurgere ape pluviale în zona Făclia, în vederea prevenirii inundațiilor – pe strada Energiei (o solicitare de fonduri) și pe strada Prunilor (o altă solicitare). 
Pe strada Energiei, canalul colector are o lungime de 470 metri liniari, valoarea lucrărilor fiind de 3.647.682, 13 lei. Canalul de colectare a apelor pluviale din strada Prunilor are o lungime de 405 metri liniari, iar valoarea investiției este de 3.391.403, 99 lei.
„Localitățile din comuna Saligny sunt dispuse pe versanți sau la baza acestora, iar din această cauză în timpul precipitațiilor abundente există riscul ca locuințele să fie inundate. Problema a fost parțial rezolvată prin proiectul de reabilitare a drumurilor din toate satele comunei, odată cu asfaltarea drumurilor au fost construite și rigole de preluare a apelor pluviale. Însă, la nivelul comunei există zone în care apa se scurge de pe versanți în debit mare și nu poate fi preluată de rigolele existente. Pentru a rezolva această situație în zona Făclia, am realizat acest proiect și sperăm să obținem finanțare”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Ion Beiu.
Modernizarea și reabilitarea intersecției străzilor Frunzelor cu Mărgăritarului, localitatea Ștefan cel Mare – este cel de-al treilea proiect pentru care autoritățile au solicitat finanțare guvernamentală. Intersecția ce urmează să fie reabilitată are o lungime de 60 metri liniari și o lățime de 6 metri. Lucrările au o valoare de 1.879.171, 42 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*