Administrație locală

Primăria Grădina continuă lucrările la Școala Gimnazială nr. 1 din localitate

Lucrările privind reabilitarea și extinderea școlii gimnaziale din Grădina au fost demarate în luna martie a anului trecut, moment la care a fost turnată fundația noii instituții de învățământ. În prezent, pe șantier se muncește intens pentru respectarea graficului de lucrări.

Instituția de învățământ din Grădina a fost construită în 1945 și de-a lungul anilor a fost reabilitată de autoritățile locale, cu toate acestea clădirea nu mai corespundea standardelor actuale. În prezent, în școală învățau elevii din clasele I-VIII, iar clasele I- IV funcționau simultan.  Din dorința de a oferi elevilor din comună un spațiu modern pentru desfășurarea procesului educațional primarul Gabriela Iacobici a reușit să atragă fonduri guvernamentale.

Prima etapă din cadrul proiectului a vizat demolarea vechii clădiri și pregătirea terenului pentru demararea construcției.

Noua școală va fi construită în regim P+1, construcția rezultată va avea forma unui dreptunghi și o suprafață de 1100 metri pătrați. Conform proiectului clădirea va fi structurată pe zone. Zona administrativă și cea destinată cadrelor didactice va cuprinde un hol de acces pentru profesori, o cancelarie și secretariat și biroul directorului, iar la etaj vor fi construite două cabinete pentru profesori. Zona destinată sălilor de clasă va cuprinde 8 săli de clasă toate aflate în legătură cu culoarul de recreație, de asemenea noua clădire va conține două săli cu destinația laboratoare școlare și o bibliotecă. Zona grupurilor sanitare va fi structurată astfel: grupuri sanitare pentru fete, pentru băieți, pentru persoanele cu dizabilități, pentru cadrele didactice. Zona spațiilor tehnice cuprinde o încăpere cu destinația centrală termică, una cu destinația grup de pompare pentru hidranți interiori și o cameră pentru curățenie.

Lucrările din cadrul proiectului „Reabilitare și extindere Școală Gimnazială Nr. 1 Grădina” se ridică la valoarea de 4.350.594,48 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*