Reprezentantii administratiei locale din Independenta au semnat de curand un protocol cu Muzeul National al Agriculturii din Slobozia prin care se incearca realizarea unui program mai complex de vizitare a muzeului. Rasvan Ciuca, directorul institutiei de cultura este un fiu al satului, fiind nascut si crescut in comuna Independenta.
Acesta a inscris localitatea Fantana Mare in lista monumentelor istorice la categoria sit antic iar in prezent exista date de existenta ale satului Fantana Mare din secolul II-III inainte de Christos.
intr-o prima faza toti copii din localitate vor efectua excursii la Muzeul National al Agriculturii, iar in cea de-a doua faza si persoanele mai in varsta vor avea posibilitatea de a cunoaste obiectivul cultural. Elevii au inceput sa viziteze muzeul cu o saptamana inaintea vacantei din luna februarie, programul urmand a se finaliza in momentul in care toti copii vor merge la muzeu. &Excursionistii vor fi transportati cu microbuze, vor fi asteptati la muzeu de directorul muzeului si de o persoana specializata care se va ocupa de ei pe tot parcursul vizitei”, a declarat primarul comunei Independenta, Cristea Gascan.
Anul trecut au fost vizitate urmatoarele obiective din Bucuresti: Palatul Parlamentului, Gradina Zoologica, Muzeul National de Istorie Nationala Grigore Antipa, si Muzeul Satului.
Daca anul trecut s-au solicitat 10 lei pentru plata calatoriei, in acest an transportul este gratuit. &Este important ca oamenii sa vada alte locuri si sa faca o comparatie”, a precizat primarul comunei. Edilul a mai spus ca pe perioada de vara proiectul se va extinde cu Turul Litoralului.
in acest moment in primaria Independenta exista patru angajati inscrisi la o institutie de studii superioare, si se doreste ca inca patru salariati sa finalizeze cursurile unei facultati in vederea obtinerii certificatului de calitate ISO 2001. Aproximativ 80% din angajatii primariei detin Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL European Computer Driving Licence).
Primaria doreste ca in colaborare cu primaria Dumbraveni sa realizeze un spatiu de recreere permanent in care sa existe un teren de mini-golf, parc de rulote, mini-camping, restaurant. Valoarea totala a proiectului ar putea ajunge la 12 milioane de euro. Tot in colaborare cu primaria Dumbraveni se doreste construirea unei baze sportive.