Administrație locală, Social

Primăria Cumpăna derulează proiecte sociale și de recalificare profesională pentru locutori

Miercuri, 11 ianuarie, la sediul Primăriei a avut loc o întâlnire a reprezentanților Fundației “Zi Deschisă” cu autoritățile locale. În cadrul unei ședințe de lucru, primarul Mariana Gâju și reprezentanții fundației au purtat discuții cu privire la stadiul proiectelor pe care aceștia le au în derulare în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cumpăna.

În cadrul întâlnirii au fost analizate proiectele aflate în derulare, reprezentații Fundației “Zi Deschisă” au prezentat dorința de implementare a unui nou proiect destinat unui alt segment de vârstă.

„La momentul actual, pentru al doilea an consecutiv, în comuna noastră derulează Proiectul C.O.P.I.I., în cadrul căruia 134 de elevi, locuitori ai comunei Cumpăna, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate participă la activități extrașcolare”, a precizat primarul Mariana Gâju.

Toți copiii participanți beneficiază de: 900 lei pe semestru, hrană zilnică, materiale educaționale, excursii în perioada vacanțelor. Perioadă proiectului: ianuarie 2022 – decembrie 2023. Locuitorii care au nevoie de mai multe informații le pot obține la numărul de telefon 0721348556, coordonator Elena Hodorogea.

Curs de Lucrător Social pentru tinerii din comună

În faza incipientă se află Proiectul destinat tinerilor NEETS, în cadrul căruia 14 tineri cu vârsta cuprinsă între 16 – 29 ani, locuitori ai comunei Cumpăna, vor începe în data de 25.01.2023 un curs pentru calificarea de Lucrător Social. Acesta va avea o durată de 4 luni, iar cursanții vor beneficia de hrană pe durata cursului și o subvenție de 3.600 lei după absolvire. Cei intersați pot obține mai multe detalii la numărul de telefon 0729040555, coordonator Enache Anica; la același număr se pot face și înscrieri.

Curs de recalificare profesională  

Așa cum spuneam la începutul materialului, reprezentanții Fundației “Zi Deschisă” au propus un nou proiect ce va fi derulat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cumpăna.

„De asemenea, pentru a nu neglija nicio categorie de vârstă, de anul acesta va începe Proiectul “Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud Est (COCSPI SE)”, în cadrul căruia 56 de persoane inactive cu vârste cuprinse între 30 și 64 ani vor beneficia de instruire în domeniile: ajutor bucătar, vopsitor industrial, perator universal spălător textile și curățător chimic, manichiurist”, a mai precizat primarul Mariana Gâju.

Cursurile vor avea o durată de 2,6 luni, iar pentru fiecare specializare se va forma câte o grupă cu 14 locuri. Cursanții vor beneficia de hrană pe durata cursurilor și o subvenție în valoare de 1800 lei după absolvire și susținerea examenului.

În urma anunțului postat de autorități, locuitorii s-au înscris în număr mare la cursurile de recalificare profesională. Doritorii sunt așteptați, în continuare, să se înscrie până la data de 27.01.2023. Detalii și înscrieri la telefon 0732123377, Bumb Cristina, Insp. sup. compartimentul de Asistență Socială.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*