Administrație locală, Educație

Prima zi de școală a venit cu surprize pentru copiii din Grădina

Autoritățile locale din Grădina investesc în viitorul copiilor, edilul Gabriela Iacobici împreună cu consilieri locali au aprobat o serie de măsuri pentru  educația elevilor dar și pentru prevenirea abandonului școlar.

Pe 11 septembrie clopoțeul a sunat pentru a vesti începerea anului școlar și pentru elevii din comuna Grădina. Alături de copii, la festivitatea de deschidere, a fost și primarul Gabriela Iacobici dar și consilieri locali, părinți și bunici.

În prima zi de școală, cei 125 de preșcoari și elevi din comună au avut parte de o surpriză din partea Consiliului Local și a Primăriei. Toți copiii însciși în anul școlar 2023-2024 au primit câte un ghiozdan dotat cu rechizite.

„Am alocat de la buget, prin hotărâre de consiliu local, suma de 30.000 de lei pentru achiziționarea ghiozdanelor ce au fost echipate cu rechizite necesare preșcolarilor și elevilor. Acordarea rechizitelor la început de an este doar una dintre facilitățile oferite elevilor din comună. Pe parcursul anului, cu cele două miocrobuze școlare asigurăm transportul pentru elevii din Cheia la Școala Gimnazială nr. 1 din Grădina”, a precizat primarul Gabriela Iacobici.

Prin programul „Ghiozdanul meu”, 38 de preșcolari au primit câte un ghiozdan ce a conținut: penar echipat, două cărți de colorat, bloc de desen, pensule, acuarele, hârtie glasată, hârtie creponată, carioci, creioane colorate, plastilină. Și cei 87 de elevii ai  claselor pregătitoate – a VIII a au primit ghiozdane cu rechizite precum: penar echipat, hărtie glasată, cinci caiete de matematică, cinci caiete dictando, pensule, acuarele, hârtie creponată, stilou (Roller), bloc de desen.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*