Administrație locală

Podul existent pe DC 38 Băneasa – Tudor Vladimirescu a intrat în reparații

Autoritățile locale au semnat ordinul de începre a lucrărilor de reparație și consolidare a podului ce se află în dreptul bornei kilometrice 1,820 de pe DC 38 Băneasa – Tudor Vladimirescu.
Lucrările fac parte din proiectul – Modernizare drumuri și străzi comuna Băneasa. Investiția include consolidare, lărgire și asfaltare pe DC 38 tronsonul Făurei-Tudor Vladimirescu, un număr de 4 străzi principale în satul Negureni, 4 străzi în localitatea Băneasa și strada principală din satul Tudor Vladimirescu. 
Proiectul se realizează cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa a II a, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Scopul principal al acestei intervenții este acela de a capta apa pluvială ce se scurge de pe versanți dar și pentru a evita inundarea drumului comunal DC 38. Podul va fi consolidat pe o lungime de 10 metri, totodată va fi refăcut și canalul de colectare a apei.
Instituțiile de învățământ din Băneasa vor fi modernizate 
Primaria Băneasa a atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor din cadrul proiectului CERS “Clean Energy for Rural Schools” finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 și Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021, Apelul “Îmbunătățirea Eficienței Energetice. 
Proiectul are ca scop modernizarea instituțiilor de învățământ de la nivelul comunei, este vorba despre Liceul Teoretic Băneasa și școlile generale din Băneasa, Făurei și Negureni.
„Am semnat contractul cu firma ce a fost declarată câștigătoare în urma licitației, până pe 15 noiembrie au termen pentru realizarea proiectului tehnic. Următorul pas va fi începerea lucrărilor de execuție”, a precizat primarul Paul Coliș.
Lucrările presupun izolarea pereţilor exteriori și a soclului cu un strat de polistiren expandat; înlocuirea tâmplăriei existente (uși și ferestre exterioare), cu tâmplărie din PVC; izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, cu materiale termoizolante eficiente; înlocuirea centralelor termice sau instalarea unora mai performante energetic cu  combustibil biomasă lemnoasă; montare panouri solare pentru asigurarea apei calde de consum în toate grupurile sanitare; înlocuirea surselor de iluminat fluorescente cu surse de iluminat tip led.
Valoarea investiției se ridică la suma de 1.567.000 lei la care se adaugă 297.730 lei TVA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*