Administrație locală, Investiții

Modernizarea infrastructurii rutiere în atenția primarului George Nicola

Una dintre prioritățile primarului George Nicola este modernizarea infrastructurii rutiere de la nivelul comunei. Pentru realizarea acestui obiectiv au fost atrase fonduri guvernamentale, însă autoritățile nu se opresc aici.

În urmă cu două luni, primarul George Nicola a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare străzi în satele Aliman și Dunăreni, județul Constanța”. Lungimea totală a străzilor propuse pentru modernizare este de 12,657 kilometri. Primăria a obținut de la bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, fonduri în valoare de 7.500.000 lei pentru asfaltarea străzilor din localitățile Aliman și Dunăreni. Valoarea totală a investiției este de 9.183.091,44 lei din care 7.500.000 lei sunt bani nerambursabili iar 1.683.091,44 lei sunt bani de la bugetul local.

„Fondurile guvernamentale sunt importante pentru comuna noastră, prin implementarea proiectului vom reuși să asfaltăm aproximativ 13 kilometri de străzi. De asemenea vreau să le transmit locuitorilor că urmează să semnăm și contractul de finanțare pentru modernizarea străzilor din satul Vlahii”, a declarat primarul George Nicola.

Însă autoritățile nu se opresc aici. În prezent lucrează la documentația pentru un alt proiect ce vizează reabilitarea drumului care face legătura între localitățile Aliman și Dunăreni.

„Ne dorim să reabilităm și drumul comunal are face legătura între Aliman şi Dunăreni pe o distanță de aproximativ 6 kilometri. Lucrăm la întocmirea documentaţiei și urmează să solicităm finanțare pentru acest proiect prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny”, a mai declarat primarul George Nicola.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*