Administrație locală, Investiții, Lucrări de interes local

Lucrările la grădinița din Saligny, în grafic

Autoritățile locale au declarat că lucrările de eficientizare energetică a Grădiniței cu Program Normal Saligny sunt în grafic, acestea fiind demarate la sfârșitul lunii iulie. Fondurile pentru realizarea investiției provin de la Administrația Fondului de Mediu.

Administrația locală a obținut fonduri pentru implementarea proiectului „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în grădinița cu program normal Saligny, județ Constanța” prin Programul „Eficiență energetică în clădiri publice”, derulat de Administrația Fondului de Mediu.

„Executantul lucrărilor a respectat graficul. Până la această dată s-a refăcut complet instalația electrică, s-a schimbat acoperișul și urmează să monteze instalația de încălzire în pardoseală. Sperăm că până la sfârșitul anului să finalizeze”, a declarat viceprimarul Nicolae Țeleneanu.

Prin proiect se doreşte adoptarea de măsuri de intervenţie asupra clădirii pentru creşterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei prin reabilitarea termică a construcţiei; izolarea termică a pereţilor exteriori și a soclului; izolarea termică a planșeului peste parter și a planșeului peste subsol; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie nouă cu performanță energetică superioară; înlocuirea învelitorii; înlocuirea instalaţiei electrice, inclusiv corpurile de iluminat, întrerupătoare, prize; înlocuirea instalaţiei termice prin instalarea unei centrale termice pe peleți și a instalaţiei de încălzire în pardoseală; instalarea unei pompe de căldură aer/apă; echiparea clădirii cu panouri solare pentru apă caldă menajeră și panouri fotovoltaice.

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 1.131.534,28 lei și sunt executate de S.C. Office Trading S.R.L.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*