Administrație locală

Lucrările de eficientizare energetică a grădiniței din Saligny, pe ultima sută de metri

În această perioadă se lucrează intens pentru finalizarea proiectului privind eficientizarea energetică a Grădiniței cu Program Normal din Saligny. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Administrația Fondului de Mediu.

„Lucrările la grădiniță sunt pe ultima sută de metri și vor fi finalizate în aproximativ o lună”, a declarat primarul Ion Beiu.

Amintim că, administrația locală a obținut fonduri pentru implementarea proiectului „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în grădinița cu program normal Saligny, județ Constanța” prin Programul „Eficiență energetică în clădiri publice”, derulat de Administrația Fondului de Mediu.

Lucrările au fost demarate la sfârșitul lunii iulie 2023 și au urmărit adoptarea de măsuri de intervenţie asupra clădirii pentru creşterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei prin reabilitarea termică a construcţiei; izolarea termică a pereţilor exteriori și a soclului; izolarea termică a planșeului peste parter și a planșeului peste subsol; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie nouă cu performanță energetică superioară; înlocuirea învelitorii; înlocuirea instalaţiei electrice, inclusiv corpurile de iluminat, întrerupătoare, prize; înlocuirea instalaţiei termice prin instalarea unei centrale termice pe peleți și a instalaţiei de încălzire în pardoseală; instalarea unei pompe de căldură aer/apă; echiparea clădirii cu panouri solare pentru apă caldă menajeră și panouri fotovoltaice.

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 1.131.534,28 lei și sunt executate de S.C. Office Trading S.R.L.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*