Administrație locală

Locuitorii din Agigea vor avea din toamna camin cultural

Pe data de 5 mai, in prezenta unor oaspeti de seama, printre care Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, reprezentantii administratiei locale au pus piatra de temelie a noii cladiri.

Conform edilului Cristian Carjaliu investitia este benefica pentru comunitatea locala, cu atat mai mult cu cat in comuna nu exista niciun asezamant cultural. Caminul cultural va avea o capacitate de 200 de persoane si va fi amplasat in parcul ce se va amenaja vizavi de primarie, mai exact pe terenul liber de la intersectia DN 39 cu DN 38. Cladirea va include un spatiu pentru biblioteca dar si incaperi repartizate pentru activitatile culturale. Constructia ce se va intinde pe o suprafata de 600 mp, va avea o sala de spectacole, sala de internet, vestiare, cabine pentru artisti, toalete si rampa pentru persoanele cu dizabilitati. Consiliul Judetean Constanta (CJC) a acordat sumele ce sunt necesare finantarii proiectului de ridicare a obiectivului cultural, lucrarile urmand a se desfasura pe o perioada de aproximativ un an de zile. 
Partea de constructie revine in totalitate CJC iar utilitatile si sistematizarea vor fi efectuate de administratia locala din comuna Agigea. „Noua ne-a revenit obligatia de a construi un camin cultural aici, pentru ca si locuitorii din Agigea merita sa aiba un loc unde sa se poata desfasura spectacole, nunti, botezuri. Proiectul este unul deosebit si cu siguranta vom inaugura cladirea in toamna“, a declarat presedintele CJC, Nicusor Constantinescu. 
La taierea panglicii au participat vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristian Darie, secretarul CJC Mariana Belu, consilieri ai primariei Agigea, cetateni dar si copiii beneficiari ai Caminului Cultural. Piatra de temelie s-a sfintit printr-o slujba  de preotii din localitate, pergamentul cu inscriptiile constructiei fiind introdus intr-un cilindru din inox de catre Presedintele Consiliului Judetean Constanta. Cilindrul a fost plantat mai apoi la temelia constructiei, dupa care s-a turnat mortarul de catre Nicusor Constantinescu impreuna cu edilul si copiii prezenti la eveniment.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*