Administrație locală, Investiții

La Castelu se va exploata argilă coalinoasă

Consilierii locali din Castelu au aprobat, în ședința extraordinară din 27 august, proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unei asocieri în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, județul Constanța.

În urma inițiativei primarului Nicolae Anghel, prin încheierea contractului de asociere în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, județul Constanța între UAT Castelu și Danubian Argila S.R.L, se vor atrage fonduri la bugetul local.

Câștigurile financiare ale comunei Castelu vor fi: 3 lei/mp/anual, pe toată durata asocierii, ulterior după obţinerea tuturor avizelor și aprobărilor de la instituţiile statului competente, în momentul exploatării 3 euro/tonă argilă exploatată pe toată durata asocierii.

Atât UAT Castelu, cât și Danubian Argila S.R.L, doresc să se asocieze în vederea exploatării și comercializării în comun a argilei caolinoase din perimetrul Castelu. Asocierea se încheie și în scopul efectuării de lucrări de cercetare pentru creșterea gradului de cunoaștere a resurselor/rezervelor minerale și eficientizarea activității de exploatare din perimetrul Castelu.  Exploatarea zăcămintelor de argilă caolinoasă se va realiza pe suprafața de teren de 7,391 ha, parte din perimetrul Castelu, și care face parte din domeniul privat al UAT Castelu.

Durata contractului de asociere este de 5 ani de zile.

“Asocierea cu Danubian Argila S.R.L este benefică pentru comuna noastră, prin încheiera contractului Primăria pune la dispoziție terenul în vederea exploatării iar societatea Danubius Argila S.R.L va contribui cu utilajele necesare pentru exploatarea argilei și cu mijloacele metrologizate pentru cântărirea argilei extrase. Reușim astfel să atragem noi fonduri la bugetul local”, a precizat primarul Nicolae Anghel.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*