Administrație locală, Investiții

Înființare parc fotovoltaic în comuna Cobadin

Pe 31 mai, primarul Cristian Telehoi a semnat la Ministerul Energiei contractul de finanțare pentru construirea unui parc fotovoltaic la nivelul comunei.

Autoritățile locale au obținut finanțare pentru proiectul „Construire parc fotovoltaic 400 kwp pentru autoconsum comuna Cobadin, județul Constanța” în cadrul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice derulat de Ministerul Energiei.

Parcul fotovoltaic va fi amplasat în localitatea Viișoara și va avea 800 de panouri fotovoltaice cu o putere de 550 wp și patru invertoare cu putere de 100 kva. Acesta are ca și scop producerea de energie regenerabilă pentru autoconsum și va fi conectat la SEN (sistemul energetic național).

Investiția, în valoare de 2.603.535,16 lei, va asigura producerea energiei electrice necesară funcționării iluminatului public în toate localitățile comunei, reducându-se astfel costul la nivel de UAT al energiei electrice cât dar și reducerea poluării mediului.

„Este o investiție importantă pentru comuna Cobadin, iar prin producerea energiei pentru asigurarea iluminatului public vom face economii la bugetul local și vom putea folosi fondurile pentru realizarea altor investiții la nivelul localităților. Următorul pas pentru realizarea investiției este întocmirea proiectului tehnic și apoi desemnarea unei societăți care va construi parcul fotovoltaic”, a declarat primarul Cristian Telehoi.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*