Administrație locală

Gradinita la standarde europene inaugurata in Agigea

Deschiderea noului an scolar 2011-2012 a debutat in comuna Agigea cu inaugurarea gradinitei cu program normal „Rita – Gargarita”, astfel prescolarii din localitate vor invata intr-o cladire noua, moderna si extrem de spatioasa. 
Conform declaratiilor edilului Cristian Cirjaliu, constructia acestei gradinite este o premiera pentru Agigea. Putem spune astfel ca pentru prima data micutii din localitate isi vor desfasura activitatea zilnica, intr-o cladire ce a fost construita la standarde europene. Inaugurarea acesteia a avut loc pe data 12 septembrie, moment de asemenea prielnic pentru deschiderea noului an scolar. inainte ca aceasta gradinita sa fie data spre folosinta, copiii invatau in doua schimburi intr-o cladire care nu dispunea de conditiile prevazute de lege.
O multime de parinti, bunici, dar mai ales copii vizibil emotionati, s-au strans luni, in jurul orei 10.00, la inaugurarea gradinitei „Rita – Gargarita” din Agigea. La eveniment au fost prezenti, alaturi de edilul Cristian Cirjaliu, viceprimarul Popescu Cornel, reprezentanti ai Primariei si Consiliului Local Agigea, invitati de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, directorul gradinitei Georgeta Ghetu alaturi de cele sapte cadre didactice.
Toti participantii la eveniment au asistat la taierea panglicii inaugurale a noii constructii de catre edil impreuna cu directorul gradinitei iar mai apoi la un ceremonial religios de sfintire a institutiei, oficiat de catre preotul paroh Daniel Stoica. Piatra de temelie a gradinitei a fost pusa in anul 2010, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infratirea localitatii Agigea cu localitatea Locguenole.
Suprafata constructiei P +1 la care s-a lucrat aproximativ un an de zile este de 386, 25 mp si dispune de un total de 6 clase, 2 cancelarii, 2 holuri, o camera de serviciu, o camera de primire, o sala de calculatoare si inedit este faptul ca fiecare grupa dispune de propriul vestiar si de propriul grup sanitar. Cei 170 de prichindei, cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani,  sunt impartiti pe sapte grupe, dupa cum urmeaza: Grupa Mare este cea a Ciupercutelor, Grupa Mica cea a Ratustelor, Grupa Pregatitoare cea a Fluturasilor, Grupa Mijlocie grupata cu cea Mare este cea a Florilor, Grupa Mica si cea Mijlocie a Iepurasilor Veseli si de asemenea inca o Grupa Mare (Albinutelor) si o Grupa Pregatitoare (Spiridusii Veseli). 
Atat peretii exteriori cat si cei interiori sunt pictati cu desene inspirate din basmele atat de iubite de cei mici si de educatoare, incaperile sunt foarte spatioase si aerisite, grupele de lucru fiind deja organizate minutios. Putem spune ca aceasta minunata gradinita le va fi celor mici o a doua casa pentru inca un an scolar. in aproximativ o luna de zile, gradinita „Rita – Gargarita” va dispune si de un spatiu de joaca dotat cu toate echipamentele necesare jocurilor copilariei, de gazon si multe spatii verzi. incaperile sunt mobilate integral si dotate cu cele necesare unei bune desfasurari a orelor de curs (papusi, carti, jocuri, etc). Si contributia parintilor a fost una importanta acestia donand gradinitei un aragaz nou iar pe perioada anului scolar vor contribui si la achizitionarea rechizitelor ce mai sunt necesare.
De asemenea, administratia locala pune la dispozitia copiilor din Agigea si Lazu, doua microbuze care sa-i duca la gradinita si apoi sa-i transporte in bune conditii catre locuintele lor. 
Autoritatile locale sunt alaturi de toti scolarii si prescolarii comunei, elevii de la clase I-VIII beneficiind de suma de 100 lei pentru achizitionarea uniformei scolare.
“Multumim domnului primar Cristian Cirjaliu pentru tot sprijinul acordat si pentru toata implicarea de care a dat dovada pe parcursul lucrarilor la noua gradinita. Este de apreciat deoarece orice am cerut, ne-a oferit fara nici o ezitare si a fost deschis in crearea unui loc de vis pentru cei mici”, a declarat pentru ziarul nostru, Petrof Claudia, educatoare la grupa pregatitoare. 
Valoarea constructiei se ridica la suma de 12 miliarde lei vechi, bani ce provin integral de la bugetul administratiei locale Agigea.
„Sunt profund emotionat, mai ales ca, unii carcotasi nu sperau ca acest proiect al nostru sa prinda viata. in curand ne vom mai bucura de inca patru astfel de gradinite, de o cresa, de un Camin Cultural. imi doresc sa ramanem mereu o comunitate unita, astfel putem impreuna sa cladim ceva durabil pentru copiii si nepotii nostri. incepand de azi, copiii vor invata intr-o gradinita construita la standarde europene”, a incheiat edilul Cristian Cirjaliu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*