Administrație locală

Grădinița din Văleni a fost finalizată

Preșcolarii din Văleni vor beneficia de un spațiu modern pentru desfășurarea activității educaționale. Anul trecut, pe 15 decembrie, a fost semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor de construire a noii grădinițe.

Autoritățile locale din Dobromir au obținut fonduri europene aferente proiectului „Construcții grădinițe regiunea Sud-Est” derulat de Ministerul Educației Naționale pentru constuirea grădiniței din Văleni. Lucrările au început în toamna anului 2019.

Grădinița este amplasată în curtea școlii între Geamie și școala veche. Conform proiectului tehnic instituția de învățământ preșcolar are o suprafață construită de 532,50 metri pătrați și o suprafață utilă de 479,12 metri pătrați. Clădirea a fost construită în regim de înălțime parter și dispune de patru săli de clasă și patru grupuri sanitare pentru copii, vestiar pentru copii, un hol, izolator cu grup sanitar, cancelarie, vestiar și grup sanitar pentru personal, un spațiu multifuncțional, depozit material didactic, depozit curățenie, cameră pentru programul „corn și lapte” și cameră pentru centrala termică. Copiii vor beneficia și de un loc de joacă exterior. Grădinița a fost dotată cu mobilier și materiale didactice adecvate desfășurării activităților preșcolarilor.

Valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 1.766.069,92 lei cu TVA inclus.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*