Administrație locală, Mediu

Fonduri guvernamentale pentru modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Tuzla

Primarul Reșit Taner a semnat, miercuri 31 mai, contractual de execuție lucrări aferente obiectivului de investiții: „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Tuzla, județul Constanța”. Fondurile pentru realizarea investiției sunt asigurate prin Administrația Fondului de Mediu.

În cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Tuzla, județul Constanța” se vor monta 817 corpuri de iluminat complet echipate cu sistem de telegestiune. Sistemul de telegestiune-control are rolul de a monitoriza, comanda și controla de la distanță aparatele de iluminat pentru a permite intervenții prompte în caz de defecțiuni dar și pentru reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică și a mentenanței sistemului de iluminat public.

„Funcționalitatea sistemului de iluminat care se va monta în comună este orientat către utilizator și beneficiari, iluminatul stradal având un rol esențial în protejarea și asigurarea securității cetățenilor pe timpul nopții și de asemenea va contribui la reducerea sumelor aferente consumului de energie electrică”, a declarat primarul Reșit Taner.

Valoarea investiției se ridică la suma de 1.970.673,43 lei inclusiv TVA.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*