Administrație locală, Mediu

Fonduri guvernamentale pentru modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Grădina

Primarul Gabriela Iacobici a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Eficientizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Grădina”. Fondurile pentru realizarea investiției sunt asigurate prin Administrația Fondului de Mediu.

Aminitim că cererea de finanțare nerambursabilă pentru modernizarea sistemului de iluminat public de la nivelul comunei a fost depusă de autoritățile locale, în luna august a anului trecut, la Administrația Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Am semnat contractul de finanțare iar în perioada următoare vom demara procedurile pentru implementarea proiectului. Valoarea investiției se ridică la suma de 99.436,43 lei, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile”, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

Prin implementarea proiectului „Eficientizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Grădina” vor fi montate 350 de becuri LED și se va înființa un sistem de telegestiune.

Fondurile obținute vor fi folosite pentru achiziționarea și montarea de corpuri de iluminat LED cu eficiență ridicată, puncte de aprindere, cutii de distribuție, cutii de trecere, linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, fundații, stâlpi, elemente de susținere a liniiilor, instalații de legare, la pământ, console, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armături, echipamente de comandă, automatizare și măsurare utilizare pentru iluminat public pentru modernizare și/sau extindere sistemului de iluminat. De asemenea va fi achiziționat și instalat un sistem de telegestiune.

„Sistemul de telegestiune-control are rolul de a monitoriza, comanda și controla de la distanță aparatele de iluminat pentru a permite intervenții prompte în caz de defecțiuni, pentru reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică și a mentenanței sistemului de iluminat public”, a mai precizat primarul Gabriela Iacobici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*