Administrație locală

Fonduri guvernamentale pentru modernizarea rețelei de alimentare cu apă a localității Peștera

Primăria Peștera a primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pentru modernizarea rețelei de alimentare cu apă a localității Peștera.

Anul trecut, odată cu deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul Programului Național de Investiții, autoritățile locale au depus trei cereri de finanțare pentru realizarea unor investiții la nivelul comunei. Din păcate proiectele: “Construire 3 poduri în comuna Peștera” și “Reabilitare, Modenizare străzi în comuna Peștera-15km”, nu au primit finanțare de la MDLPA.

Primăria Peștera a primit de la bugetul de stat suma de 12.056.504 lei pentru finanțarea proiectului “Modernizare rețea de alimentare cu apă, comuna Peștera, sat Peștera”. Investiția presupune înlocuirea conductelor rețelei de distribuție a apei pe o lungime de 16.000 metri liniari. Beneficiarii proiectului sunt 1725 de locuitori.

“Este o reușită pentru comuna noastră, un mic pas pentru dezvoltare, pentru îmbunătățirea calității apei și a distribuției acesteia. Investiția presupune înlocuirea sistemului de alimentare cu apă, pe o lungime de 16000 ml, care are o vechime de aproximativ 50 de ani și care este construit din țevi metalice și de azbociment, țevi care nu mai sunt conforme și în timp au devenit casante, producându-se foarte des sparturi și implicit pierderi însemnate de apă! Mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în realizarea proiectului, echipei din Primăria Peștera!” a transmis primarul Nicoleta Vrabie.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*