Administrație locală, Fonduri Europene

Fonduri europene pentru eficientizarea activității administrației locale Siliștea

Primăria va primi fonduri europene în valoare de 2.195.407,53 lei cu TVA.

Cererea de finanțare depusă de autorități în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, apelul de proiecte Pilonul IV – Coeziune economică, socială și teritorială – Componenta C10 – Fondul local, Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) a fost aprobată.

Primăria va implementa proiectul „Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Siliștea”. Obiectivul de investiții are ca scop dotarea instituției cu echipamente IT performante, soft-uri și licențe, modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video la nivelul comunei,  dar și achiziționarea a două stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Proiectul are mai multe componente, una dintre acestea presupune digitalizarea serviciilor publice prin dotarea instituției cu echipamente IT, soft-uri și crearea unor aplicații cu scopul de a îmbunătăți accesul locuitorilor la informații. Autoritățile locale urmăresc, prin  implementarea proiectului, reducerea birocrației și simplificarea procedurilor atât pentru cetățeni cât și pentru mediul de afaceri, astfel va fi eficientizată activitatea administrației locale, va crește gradul de transparență în prestarea serviciilor dar și gradul de satisfacție al cetățeanului.

Totodată proiectul vizează și achiziționarea și montarea a două stații de încărcare pentru autovehicule electrice dar și modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video la nivelul comunei.

La nivelul comunei este realizat din anul 2017 un sistem de supraveghere video stradal. Camerele sunt amplasate în punctele importante din Siliștea și Țepeș Vodă, respectiv în apropierea instituțiilor publice. Sistemul necesită extindere în toată comuna, inclusiv în cartierul Ferme IAS, care se află la o distanță de 4 kilometri de satul Țepeș Vodă. Cu fondurile primite vor fi montate camere de supraveghere video și va fi înființat un centru de monitorizare în timp real a situației din comună, astfel va crește gradul de siguranță al cetățenilor.

„Pe 13 ianuarie am primit de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației o adresă prin care am fost informați că cererea de finanțare depusă în cadrul Planului Nașional de Redresare și Reziliență a fost aprobată. Urmează să semnăm contractul de finanțare, după care vom demara procedura de achiziție a echipamentelor și softurilor pentru digitalizarea instituției, a celor două stații de încărcare pentru autovehicule electrice, dar și a materialelor necesare pentru extinderea sistemului de supraveghere video la nivelul comunei”, a precizat primarul Mihai Soare.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*