Administrație locală

Dispensarele din comuna Mihai Viteazu vor fi modernizate

Autoritățile locale din Mihai Viteazu încep anul în forță. Pe agenda de lucru a viceprimarului cu atribuții de primar Adrian Costache se află un proiect ce vizează reabilitarea clădirilor dispensarelor umane din localitățile Mihai Viteazu și Sinoe.

Primăria Mihai Viteazu va depune luna aceasta în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență un proiect pentru modernizarea clădirilor dispensarelor din comună.

„Dorim să obținem fonduri pentru reabilitarea clădirilor care găzduiesc dispensarul uman din localitățile Mihai Viteazu și Sinoe. Este o măsură care se închide pe 31 ianuarie și aș vrea ca până atunci să depunem documentația. Documentația nu este finalizată încă, lucrăm la ea. Cele două clădiri nu au cadastru și intabulare, de aceea pregătim și aceste documente pentru a putea depune proiectul la timp”, a precizat Adrian Costache, viceprimarul cu atribuții de primar.

Proiectul presupune consolidarea celor două clădiri dar renovarea energetică a acestora prin montare pompe de căldură și panouri fotovoltaice, refacerea rețelelor electrice și schimbarea tâmplăriilor existente (uși și geamuri), dar și dotarea cu mobilier și echipamente medicale. Clădirea dispensarului din Sinoe are o suprafață de 157 metri pătrați iar valoarea investiției se ridică la suma de 2.000.000 de lei, iar costurile pentru reabilitarea dispensarului din Mihai Viteazu, ce are o suprafață de 280 metri pătrați, ajung la suma de 3.642.000 de lei.

„Cele două clădiri sunt în stare de funcționare acum dar necesită investiții pentru a fi aduse la standarde europene. Beneficiarii acestor proiecte sunt cei aproximativ 3200 de locuitori din cele două localități”, a mai precizat Adrian Costache, viceprimarul cu atribuții de primar.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*