Administrație locală

Demersuri pentru construire capelă mortură în Făclia

Pentru a se alinia normelor europene în vigoare, conducerea administrației locale a decis construirea unei capele mortuare în localitatea Făclia. Investiția se va realiza cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

În luna iulie consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind predarea amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea construirii și dotării casei mortuare din localitatea Făclia către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A. Terenul pe care va fi ridicată capela mortură se află pe strada Școlii, nr.33.

Luna trecută, în cadrul ședinței, a fost adoptată o hotărâre privind aprobarea actualizării Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii: „Construire și dotare casă mortuară din localitatea Făclia, com. Saligny, jud. Constanța”.

„Am transmis documentele către Compania Națională de Investiții, urmând ca instituția să se ocupe de organizarea licitației dar și de construirea și dotarea capelei. Prin realizarea acestei investiții cetățenii din localitate vor beneficia de un spațiu adecvat pentru ritualul înmormântării”, a precizat primarul Ion Beiu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*