Administrație locală, Investiții

Comuna Mihail Kogălniceanu va avea un parc fotovoltaic de 150 KW

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu a atribuit recent contractul pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului investițional de construire a unui parc fotovoltaic de 150 kw. Valoarea investiției ajunge la 899.437,68 lei fără TVA.

Lucrările privind construirea parcului fotovoltaic presupun instalarea a 330 de panouri fotovoltaice pe structură metalică pe sol, pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați pusă la dispoziție de Primăria Mihail Kogălniceanu.

Puterea rezultată în urma instalării panourilor fotovoltaice pe această suprafaţă va fi de aproximativ 150 kWp (330 panouri de 460 Wp).

Printre obiectivele acestei investiții se numără: producţia de energie din resurse regenerabile, pentru utilizarea ei în sistemul administraţiei publice locale a UAT Mihail Kogălniceanu, respectiv clădiri publice şi iluminat public; reducerea emisiilor de CO2 în localitatea Mihail Kogălniceanu; reducerea costurilor aferente cheltuielilor cu energia electrică; creşterea gradului de conştientizare publică asupra beneficiilor implementării şi utilizării de soluţii specifice resurselor de energie regenerabilă.

Investiția se va realiza cu fonduri din bugetul local, iar contractul de execuție va fi realizat de S.C. ELBI ENERGY PROJECTS S.R.L. cu sediul social în București.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*