Administrație locală

Campanie de curatenie in comuna Independenta

Odata cu venirea primaverii si apropierea Sfintelor Sarbatori Pascale, administratia locala Independenta a demarat o serie de lucrari ce au ca scop igienizarea domeniului public al comunei.
Dupa un plan bine pus la punct, autoritatile locale din Independenta au dat startul campaniei de primavara. In toate satele comunei se executa lucrari de igienizare prin colectarea maselor plastice, a cartoanelor si a sticlelor si se indeparteaza vegetatia uscata. Alte lucrari realizate pentru infrumusetarea satelor presupun toaletarea copacilor si revitalizarea spatiilor verzi. In planul realizat de autoritatile locale intra si igienizarea cimitirelor dar si a pasunilor din comuna. „Cu aproximativ 100 de persoane, angajati zilieri, in cadrul S.C. Gospodarie Comunala, realizam igienizarea comunei. Am inceput campania de primavara cu localitatile Movila Verde si Independenta si vom continua si cu celelalte sate. Una din lucrarile pe care am executat-o saptamana trecuta a presupus decolmatarea rigolelor de o parte si de alta a DJ 392 pe o distanta de aproximativ patru kilometri. De asemenea am concentrat intr-un singur loc gunoiul de grajd, care dupa decompunere, in aproximativ doi ani de zile, va fi imprastiat pe pasunea comunei”, a precizat Cristea Gascan, primarul din Independenta.
Drumul Tufani – Fantana Mare in lucru
La inceputul lunii au fost reluate lucrarile de amenajare a drumului comunal DC 30 A care face legatura intre localitatile Tufani si Fantana Mare.
Proiectul ce presupune petruirea si asflatarea a 3,8 kilometri de drum si construirea a sapte podete de preluare a apelor pluviale a fost demarat in septembrie 2015 cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si are o valoare de aproximativ un milion de euro fara TVA.
Podetele au fost deja construite si platite pana la 31 decembrie. Investitia ce va fi finalizata pana la sfarsitul anului va facilita transportul a 40 de elevi ce vin zilnic la Independenta si va reduce cu 60% consumul de motorina.
Edilul ne-a mai informat ca in cel mai scurt timp vor fi demarate si lucrarile din cadrul proiectului ce presupune realizarea sistemului de alimentare cu apa a satului Tufani. Investitia ce este realizata de RAJA S.A. presupune construirea unei statii hidrofor, a unor bazine de colectare a apei si realizarea unei retele de distributie de 5,5 kilometri cu 12 cismele. Fiecare cismea va avea o raza de acoperire de 500 de metri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*