Administrație locală, Mediu

Campanie de conștientizare a populației privind sortarea deșeurilor în Lumina      

În luna iulie, Primăria Comunei Lumina și Serviciul de Salubrizare au demarat o nouă campanie de conștientizare a populației cu privire la necesitatea sortării deșeurilor de către populație înainte ca acestea să fie ridicate de mașinile de gunoi.

Anual, locuitorii și firmele din România trimit mii de tone de gunoi la depozitele de deșeuri, din care doar o mică parte sunt reciclate. Puțini dintre noi știm că aproape 80% din tot gunoiul din depozitele de deșeuri ar fi putut fi reciclat.

Cu relativ puțin efort de a separa gunoiul putem ajuta la reducerea poluării, și  să contribuim la păstrarea unei apei curate, să conservăm resursele naturale neregenerabile și să reducem consumul de energie.

Conform prevederilor legale este obligatorie colectarea separată a deșeurilor pe fracții.

În acest sens pe pagina https://www.primaria-lumina.ro/…/colectare-separata…/ au fost publicate informații utile pentru ca locuitorii să știe ce deșeuri aruncă la fiecare fracție în parte, dar și ce sunt deșeurile speciale și ce să facă cu ele.

Totodată, administrația locală i-a anunțat pe cetățeni că informațiile sunt adaptate pentru posibilitățile actuale de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile și se pot modifica în timp.

În Comuna Lumina, Serviciul de Salubrizare colectează, după un program săptămânal, deșeuri menajere și reciclate. Deșeurile rezultate în urma separării pot fi depozitate într-un sac sau o pubelă diferită de cea pentru deșeuri menajere.

În perioada următoare va fi demarată și o primă campanie de acordare de pubele către populație în vederea colectării de deșeuri.

Etichetele autoadezive de culoare galbenă sau roșie au rolul de a informa în mod direct acei cetățeni care nu respectă prevederile cu privire la sortarea deșeurilor și conțin informațiile de bază referitoare la activitatea de colectare a deșeurilor și pot fi dezlipite până la următoarea colectare.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*