Administrație locală, Fonduri Europene

Bani europeni pentru siguranța locuitorilor din Ciobanu

50 de camere de supraveghere video vor fi montate la nivelul comunei

Administrația locală a obținut fonduri în valoare de 2.195.407,53 lei cu TVA. pentru implementarea proiectului “Digitalizarea serviciilor comunei Ciobanu” prin Componenta 10 – Fondul Local, Reforma I.1 Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„În noul an au început să se vadă roadele muncii noastre. A fost aprobată finanțarea pentru proiecul depus pe componenta C10 a Planului Național de Redresare și Reziliență. Investiția include supravegherea video a localităților Ciobanu și Miorița, astfel pentru siguranța cetățenilor vom monta aproximativ 50 de camere de supraveghere video. Cu fondurile obținute se va realiza și digitalizarea serviciilor publice prin care se va reduce timpul de așteptare pentru diverse solicitări și mai mult decât atât oamenii vor putea să plătească online taxele și impozitele”, a precizat primarul Tudorel Gurgu.

Proiectul “Digitalizarea serviciilor comunei Ciobanu” presupune înființarea unui sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public (montare camere supraveghere video) și a unui centru de monitorizare în timp real a situației din comună ce oferă acces în timp real la toate camerele, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor. Totodată vor fi achiziționate echipamente IT, programe software, și va fi înființat un Infochioșc (centru informare, unde locuitorii pot face și plăți online) pentru digitalizarea serviciilor publice și îmbunătățirea interacțiunii administrației locale cu cetățenii.

Autoritățile locale au un lucru un alt proiect important pentru dezvoltarea comunei, asfaltarea străzilor.

„Urmează să demarăm anul acesta și investiția privind modernizarea drumurilor, au fost obținute toate avizele necesare. Am inițiat procedura de achiziție pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările de asfaltare”, a mai precizat pentru publicația noastră primarul Tudorel Gurgu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*