Administrație locală

Au început lucrările de reabilitare a sistemului de iluminat public din Ostrov

Administrația locală a demarat în luna noiembrie lucrările de execuție privind modernizarea sistemului de iluminat public. Investiția se realizează cu fonduri obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) dar și cu cofinanțare de la bugetul local.

Autoritățile locale au obținut fondurile pentru reabilitarea sistemului de iluminat public de la AFM în cadrul Programului – Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.

Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu LED care să determine o eficiență energetică crescută dar și achiziționarea și instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului la nivelul întregului obiectiv de investiții.

„Luna aceasta am semnat ordinul de începere a lucrărilor, acestea vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, a precizat primarul Niculae Dragomir.

Investiția presupune: realizarea unui iluminat public corect orientat către utilizatori, adaptat la funcțiunile spațiului public și la ritmul comunei și care să contribuie astfel la prelungirea accesibilității spațiilor rurale; gestionarea centralizată în timp real a sistemului de iluminat public care generează reducerea costurilor de întreținere; realizarea unui iluminat public dinamic corelat cu ritmul comunei (modificarea dinamică a nivelului iluminării ca urmare a monitorizării traficului auto și pietonal) conducând la economii de energie electrică, crearea unui iluminat interactiv făra a compromite siguranța populației, montarea unor aparate de iluminat care respectă principiile eco-designului, contribuind astfel la economisirea de resurse.

Valoarea proiectului este de 1.248.142, 54 lei lei din care 199.283,26 lei reprezintă cofinanțarea de la bugetul local.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*